Čuvajte se ljubomore ova tri horoskopska znaka!

Radiosarajevo.ba
Čuvajte se ljubomore ova tri horoskopska znaka!
Ljubomora je osjećaj koji je često nerazdvojan od ljubavi, no jednako kao što može uništiti vezu, nije dobro ni ako uopće ne postoji.

Ovo su najmanje i najviše ljubomorni znakovi

Najljubomorniji:

Ovan radi scene

Pripadnici ovog znaka imaju problem s apsolutnim povjerenjem, zbog čega pomno prate poteze svog partnera i analiziraju ih. Na pojavu sumnje reagiraju impulzivno i trenutno, bez obzira gdje se i pred kim nalaze. Budući da su hiroviti, od Ovnova možete očekivati svašta - od bacanja tanjura od gađanja prstenom, pa čak i prijetnje.

Lav je posesivan

Pripadnici ovog znaka poprilično su skloni ljubomori, no ona nije tako gruba kao kod drugih znakova i često izgleda samo kao potvrda ljubavi i njihovog interesa. Najčešće su ljubomorni zbog povrijeđenog ponosa, prevelikih očekivanja od partnera ili iz straha da ih on ne voli dovoljno, a prevare se više plaše zbog udarca svom egu nego izdaje ljubavi.

Škorpionu se vidi na licu

Poslovično, Škorpioni su najviše ljubomoran znak Zodijaka, iako postoje izuzeci. Uglavnom, kod iskazivanja ljubomore nisu nimalo taktični, ne biraju riječi i mogu se osjećati izdano zbog stvari na koje druge ne bi reagirali. Teško će otvoreno priznati ljubomoru riječima, no ona će se jasno iscrtavati na njihovim licima.

Najmanje ljubomorni:

Vodenjak se ne opterećuje

Pripadnici ovog znaka po svojoj prirodi imaju puno povjerenja u partnera, ponajprije jer im je on svojim prethodnim ponašanjem morao dokazati ljubav. Ako je prošao taj test, rijetko će biti meta ljubomore koju Vodenjak smatra najgorim osjećajem u ljubavi. Zbog toga i sami pogođeni ljubomorom o tome šute i trude se što prije zaboraviti.

Strijelac nema energije za to

Pripadnici ovog znaka nemaju vremena niti strpljenja sačekati kako će se situacija odvijati i partnera uloviti u mogućoj zamci nevjere, već će odmah reagirati i reći što im smeta. Tako se čak žele i zaštititi, jer znaju da preko dubljih izdaja ne mogu prijeći niti uz najbolju snagu volje.

Riba ne želi da joj nešto kvari ljubav

Pripadnici ovog znaka u ljubavi se potpuno predaju, a zbog toga su i kao partneri vrlo ranjivi. Osjete li ljubomoru, zbog nesigurnosti će njene uzroke tražiti u sebi i potiho patiti. Iako se svim srcem trude partneru oprostiti na prijestupu, njihova im nesigurnost to ne dopušta, pa je velika ljubomora siguran put u kraju odnosa kod Riba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije