Čovjek stavio hrenovku pod mikroskop: Kada vidite šta je unutra nećete je ponovo jesti

3
Radiosarajevo.ba
Čovjek stavio hrenovku pod mikroskop: Kada vidite šta je unutra nećete je ponovo jesti
Foto: Collage / Hrenovka pod mikroskopom

Hrenovka je mesna poslastica voljena širom svijeta, iako su mnogi svjesni da to nije najzdraviji obrok koji se može pojesti.

Hrenovke, popularni mesni proizvod koji se često konzumira širom svijeta, prolaze kroz pažljivo osmišljen proces proizvodnje kako bi se postigla savršena kombinacija okusa, teksture i sigurnosti hrane. Glavne komponente u proizvodnji hrenovki uključuju meso (najčešće piletina, svinjetina ili govedina), vodu, sol, začine te emulgatore. Meso se sitno sjecka, stvarajući temelj za glatku smjesu koja će postati hrenovka.

Nakon toga, sastojci se pažljivo miješaju kako bi se postigla homogena masa. Dodaju se začini i aromatične tvari koje obogaćuju okus, stvarajući karakterističan profil hrenovki. Emulgatori se koriste kako bi poboljšali teksturu smjese i osigurali stabilnost, vezujući vodu i masti.

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Protesti u Australiji zbog nasilja nad ženama: Traži se proglašenje nacionalne vanredne situacije

Ovako to sve zvuči jako lijepo, ali kada se hrenovka stavi pod mikroskop, to ne izgleda tako dobro. Upravo to napravio je popularni TikTok profil Micro Zoom Guy, a ono što je vidio šokiralo je mnoge ljude.

"Zato ne kupujem mikroskop", "Da stavimo bilo koje meso pod mikroskop, ne bi ga nikad jeli", "Ovo je razlog zašto ih više ne jedem", neki su od komentara šokiranih korisnika TikToka.

@microzoomguy

♬ horror trailer(1378928) - Pavel

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije