Čovjek ostavio 23.600.000 KM dobrotvornim udruženjima: Neka su novac odbila misleći da je prevara

1
Radiosarajevo.ba
Čovjek ostavio 23.600.000 KM dobrotvornim udruženjima: Neka su novac odbila misleći da je prevara
Foto: Pixabay / Ilustracija / Američki dolari

Veoma štedljiv čovjek ostavio je ogromnih 13 miliona dolara (23,6 miliona KM) lokalnim dobrotvornim organizacijama nakon što je preminuo - ali neke organizacije su propustile milione jer su mislile da je to prevara.

Terry Kahn radio je u Veteranskoj administraciji 30 godina i tiho je preminuo 2021. godine - bez najave ili nekrologa jer su bili preskupi.

Skromni čovjek iz Indianapolisa nije ostavio neposrednu porodicu, samo je naveo da se novac donira "dobrotvornim organizacijama" u svom testamentu, ali nije precizirao kojim.

Legenda jugoslovenskog fudbala kategoričan: 'Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin! Ja sam Bosanac!'

Legenda jugoslovenskog fudbala kategoričan: 'Ja sam Predrag Pašić, ali nisam Srbin! Ja sam Bosanac!'

Advokat Terryja Kahna, Dwayne Isaacs, imao je jedinstven zadatak pozivanja lokalnih dobrotvornih organizacija i nonšalantno im nuditi milione dolara.

Dok su neki dobrotvori bili preplavljeni ljubaznošću, drugi su bili oprezni prema izuzetnoj ponudi: "Vjerovatno tri ili četiri različite organizacije su novac propustile jer nisu prihvatile moj poziv", rekao je Isaacs.

Kahn je stekao svoje bogatstvo štedeći svaki cent. Živio je u skromnoj kući na jugu Indianapolisa i vozio staru Hondu.

Tajni milioner odbijao je nositi mobilni telefon jer su mu bili preskupi, rekao je.

Njegovi načini štednje isplatili su se u dugoročnoj perspektivi jer je napravio ogromnu stvar za dvanaest neprofitnih organizacija koje su imale priliku podijeliti njegovo nasljedstvo od 13 miliona dolara, piše Daily Mail

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije