CNN otpustio komičarku Kathy Griffin zbog fotografije s Trumpovom glavom

Radiosarajevo.ba
CNN otpustio komičarku Kathy Griffin zbog fotografije s Trumpovom glavom
EPA / Kathy Griffin
Američka TV-mreža CNN u srijedu je otpustila komičarku Kathy Griffin zbog fotografije na kojoj drži za kosu nešto što izgleda kao odsječena glava američkoga predsjednika Donalda Trumpa.

Griffin, koja je bila voditeljica CNN-ova novogodišnjeg programa u proteklih deset godina, jučer se izvinila zbog sporne fotografije te kazala da je zamolila fotografa Tylera Shieldsa da je ukloni s interneta, no to nije bilo dovoljno da zadrži posao na CNN-u.

"Ja sam komičarka... Pomičem granice, prelazim ih... priznajem, otišla sam predaleko. Fotografija je iznimno uznemirujuća. Duboko se izvinjavam", kazala je Griffin.

"CNN je raskinuo ugovor s Griffin", tvitala je služba za komunikacije američke TV-mreže, prethodno ocijenivši fotografiju "uvredljivom i odvratnom".

Trump je ranije tokom dana komičarki poručio da je "treba biti sram" zbog fotografije, uz napomenu da je njegovoj djeci, posebno jedanaestogodišnjem sinu Barronu, iznimno teško zbog takvog "bolesnog" prizora.

I prva dama je kritizirala "uznemirujuću fotografiju kao majka, supruga i ljudsko biće", dovodeći u pitanje mentalno zdravlje komičarke.

Kathy Griffin dvaput je nagrađena Emmyjem za reality show My Life on the D-List.

Fotografija je izazvala burne reakcije, a brojni su korisnici društvenih mreža zatražili hapšenje Griffinove.

Kathy Griffin - CNN otpustio komičarku Kathy Griffin zbog fotografije s Trumpovom glavom

Foto: YouTube/PrtScr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije