Nordijski premijeri ismijali Trumpa fotografirajući se s loptom

Radiosarajevo.ba
Nordijski premijeri ismijali Trumpa fotografirajući se s loptom
Petero premijera nordijskih zemalja ismijali su zloglasnu fotografiju Donalda Trumpa, fotografirajući se s loptom uz pitanje - Ko vlada svijetom.

Svjetski čelnici općenito ne "zezaju" jedni druge, ali premijeri pet zemalja su se odlučili na ovaj potez. 

Oni su objavili fotografiju njih petero kako drže nogometnu loptu - kao odgovor na fotografiju američkog predsjednika Donalda Trumpa, saudijskog kralja Salmana i egipatskog predsjednika Abdela Fattaha el-Sisija koji su držali sjajnu zemaljsku kuglu prošle sedmice. Ova fotografija postala je viralna, ali čini se da će parodijski odgovor nordijskih premijera biti još popularniji, iz pravih razloga. 

Fotografija s osvijetljenom kuglom nastala je u Globalnom centru za borbu protiv ekstremističke ideologije u Rijadu, čijem su otvaranju prisustvovali Trump, Salman i El-Sisi 21. maja. 

Jako osvjetljenje dalo je fotografiji komičnu auru iz stripova zlikovaca koji planiraju svjetsku dominaciju. Twitter je prosto poludio za ovom fotografijom. 

Čini se da nisu mogli ostati ravnodušni ni Lars Lokke Rasmussen, Juha Sipila, Bjarni Benediktsson, Erna Solberg i Stefan Lofven, premijeri i premijerka Danske, Finske, Islanda, Norveške i Švedske.

Na sastanku u Bergenu, Norveškoj, na kojem su razgovarali o suradnji svojih zemalja, pet šefova vlada došlo je na ideju napraviti vlastitu verziju fotografije i opisa koji je hit na društvenim mrežama

Na svojoj Facebook stranici norveška premijerka Solberg usporedbu je učinila eksplicitnom. 

"Ko vlada svijetom? Rijad vs Bergen", napisala je Solberg ispod fotografija Trumpa i kugle i nordijske verzije. 

"Ne znam što su oni mislili na gornjoj fotografiji", napisala je. "U donjoj je pet nordijskih premijera s loptom kao znakom održivih ciljeva (goals). Nadamo se da će oni biti mapa za bolju budućnost."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije