Bosanac u Ljubljani: Pronašao tri švedska pasoša i dva novčanika puna para pa ih vratio

1
Radiosarajevo.ba
Bosanac u Ljubljani: Pronašao tri švedska pasoša i dva novčanika puna para pa ih vratio
Print Screen / Novčanik

Prava drama i velika potraga se odvijala sinoć nakon što je Bajro.M rodom iz Bosanske Krupe pronašao tri švedska pasoša i dva novčanika sa većom svotom novaca.

Dakle, pola sata nakon ponoći portalu Gpmaljevac dolazi poruka od Bajre.M koji je želio putem njih pronaći vlasnike tri švedska pasoša i dva novčanika. Bajro je primjetio da su takvih slučajeva imali puno i da su ih jako brzo riješili pa se nadao toj brzini i u ovom slučaju.

Dakle, Bajro.M koji je zaposlen kao šef smjene u Mcdonaldsu na Rudniku u Ljubljani i prilikom obilaska prostora gdje gosti večeraju on je pronašao kod jednog stola tri švedska pasoša i dva novčanika puna novaca.

Taksista pronašao oko 20.000 KM, pa vozio 200 kilometara da ih vrati

Taksista pronašao oko 20.000 KM, pa vozio 200 kilometara da ih vrati

Isti trenutak šalje poruku da mu pomognu pronaći tročlanu porodicu koja je to sve izgubila u Mcdonaldsu.

Nakon objave koja je bila dosta kasno, ponoć je uvelikp prošla, mnogi čitatelji su se aktivirali da se pronađe porodica i nakon samo dvadesetak minuta oni su pronađeni zahvaljujući onima koji su se aktivirali u velikoj potrazi.

Porodica koja je izgubila pasoše i novčanike je večerala u spomenutom restoranu brze hrane u Ljubljani i zatim nastavili putovanje prema dalekoj Švedskoj. Nakon što su prošli tunel Karavanke i stigli do Villacha oni su dobili za njih šok obavijest, da su u Ljubljani pronađeni njihovi pasoši i novčanici.

Kako na granici nema pasoške kontrole oni nisu ni primjetili da nemaju pasoše.

Iste sekunde se okreću i vratili su se u Ljubljanu gdje im je pošteni Bajro vratio sve što je njihovo.

Porodica je bila na godišnjem odmoru u Bosni i Hercegovini, u Ključu i vračajući se u daleku Švedsku, navratili su u Ljubljanu večerat i tu su sve izgubili. Zahvaljujući poštenom Bajri sve im je vraćeno, a oni su prilikom preuzimanja novcem počastili Bajru.

Poruka koja je stigla na portal
Foto: GPMaljevac: Poruka koja je stigla na portal

Puno komentara pomoći u potrazi, a kasnije i pohvale stigle su na Bajrin račun:

“Poslala sam njima na zid od objave da vide gdje da se jave.”, piše Azra.

“Javio se momak i proslijedio sam mu broj od Bajre”, navodi Adnan.

“Hvala Bogu što postojite.” , navodi Jaca.

“Aferim Bajro.”, kaže Nedim.

“Koji ste vi kraljevi respekt.”, na sve nas misli Senn :).

Hvala svima puno, evo nas na put da pokupimo dokumente, ponovo puno hvala svima”, kasnije navodi i osoba koja je izgubila sve navedeno.

Bajro iz Bos.Krupe portal Gpmaljevac navodi da niti u jednom trenutku nije razmišljao novčanike i novac zadržat za sebe jer kako kaže, oteto je prokleto i naučio je pošteno da živi od svog rada i mirno da spava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije