Borba sa stresom: Kada naiđete na boksersku vreću samo udrite

Radiosarajevo.ba
Borba sa stresom: Kada naiđete na boksersku vreću samo udrite
Foto: Instagram / Bokserska vreća na ulici

Šetate centrom i odjednom se oko nečeg iznervirate? Može li boljeg rješenja nego da taj bijes preusmjerite na neki predmet i pošteno ga izudarate dok se ne smirite?

Vlasti u New Yorku očigledno tako misle, pa su na bandere širom grada postavili bokserske vreće da nervozni ljudi udaraju u njih. Iza projekta stoje mladi dizajneri iz američke savezne države Georgia.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Persnickety Fox (@persnicketyfox) on

"Koncept ovih vreća je ponuditi javnosti nešto gdje mogu istresti sve svoje frustracije. Mislimo da na ovaj način možemo natjerati ljude da na zdraviji način smanje stres i tako ga ne usmjeravaju na pogrešna mjesta", kazali su iz ekipe "Dont take this the wrong way" (Nemoj ovo da shvatiš na pogrešan način).

Mnoga istraživanja su pokazala kako su Amerikanci narod koji ima najveći nivo stresa, prenose Nezavisne.com.

Prema istraživanju koje je sproveo The New York Times, 55 posto odraslih reklo je da stres proživljavaju tokom cijelog dana, što se dosta razlikuje od rezultata istog istraživanja iz Europe gdje 35 posto odraslih ima ovaj problem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije