Belgijancu već skoro 10 godina svaki dan dolaze pizze i kebabi koje nije naručio

Radiosarajevo.ba
Belgijancu već skoro 10 godina svaki dan dolaze pizze i kebabi koje nije naručio
Foto: EPA-EFE / Belgijancu već skoro 10 godina svaki dan dolaze pizze

Jedan Belgijanac (Jean Van Landeghem, 65) ne može spavati, zadrhti svaki put kada čuje skuter jer se boji da će mu neko ponovo dostaviti pizzu.

Dostavljači hrane, inače, svima donose osmijeh na lice, ali za ovog starijeg gospodina oni predstavljaju - zlostavljače

Već gotovo 10 godina Jean Van Landeghem prima pizze koje nikada nije naručio, ponekad i nekoliko puta dnevno, na svoju kućnu adresu u Turnhoutu blizu Antwerpena.

“Sve je počelo prije devet godina. Odjednom mi je dostavljač uručio niz pizza, ali nisam ništa naručio”, rekao je za list Het Laatste Nieuws, prenosi The Brusells Times.

U početku je mislio da je došlo do zabune u dostavi, ali narudžbe pizze, kebaba i drugih vrsta brze hrane stizale su neprestano na njegovu adresu.

Narudžbe su stizale u bilo koje dane, radne i neradne, te u bilo koje doba dana. Pa se tako desilo da je jednom primio pizzu u 2 ujutro. Jednog dana u siječnju 2019. godine dogodilo se da mu se na kućnom pragu pojavilo deset dostavljača, od kojih je jedan imao 14 pizza u ruci.

Van Landeghem voli pizze, “ali ne 14 odjednom’’. Preferira zamrznute pizze od proizvođača Colruyt ili Aldi.

“Nikad nisam tražio kućnu dostavu”, rekao je.

“Ne mogu više spavati. Počinjem se tresti svaki put kad na ulici čujem skuter. Bojim se da će netko ponovno doći i dostaviti mi vruću pizzu”, rekao je. 

Pomislili bismo da stariji gospodin halucinira, ali problema imaju i restorani. Van Landeghem je svaki put odbijao dostavu i nikada nije ništa platio, piše Jutarnji.

Hrana se vraćala u restorane i morala baciti. Prema njegovim proračunima, samo je prošle godine poslao natrag pizza u vrijednosti od 450 eura.

Problema s dostavom nenaručenih pizza koji traju gotovo devet godina ima i njegova prijateljica koja živi u Herenthoutu. Ponekad kada ih dobiju istog dana međusobno se upozore da “očekuju isporuku tog dana’’.

Lažne isporuke je nekoliko puta prijavio policiji, ali onda nikada nije ušla u trag “pizza zlostavljača’’.

Jean Van Landegham neprestano istražuje kako bi otkrio ko stoji iza ovog apsurda. Poručuje da kada sazna ko ga muči posljednjih devet godina, taj “neće završiti dobro”.

Ali u međuvremenu se nastavlja njegova noćna mora fantomske pizze!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije