Balkon pretvorili u stan i iznajmljuju ga za skoro 1.500 KM: "Cijeli život komšiluku na izvol'te"

0
Radiosarajevo.ba
Balkon pretvorili u stan i iznajmljuju ga za skoro 1.500 KM: "Cijeli život komšiluku na izvol'te"
Foto; Printscreen / TikTok / Bizarno postalo viralno

Tržište nekretnina u cijelom svijetu je na koljenima, za većinu stanovništva.

(Pre)skupe cijene, gotovo neizdržive u svim segmentima i starogradnje i novogradnje i najama su postale, blago rečeno, sulude. A, jedan od gradova koji već godinama ruši cijenu najma i kupovine stanova, kojih nema dovoljno za svo stanovništvo, jeste Tokio.

Nedavno je na TikToku objavljen video koji prikazuju svu muku koju muče tamošnji građani, a prikazuje jedan od "stanova" koji se iznajmljuju.

Nova tragedija na bh. cestama: Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći

Nova tragedija na bh. cestama: Jedna osoba poginula u saobraćajnoj nesreći

"Stan" u pitanju zapravo je balkon omeđen staklenim stijenama, koji se iznajmljuje po cijeni od 740 eura (1.447 KM). Riječ je o jednom prostoru, koji nema zidova, a cijeli život nesretnog stanara bit će dostupan svim komšijama kada god zažele ili pokažu interes.

Naime, umjesto zidova tu su već spominjane "staklene stijene" koje komšijama omogućuju da vas gledaju u svako doba dana i noći, pa čak i kada obavljate nuždu na WC-u. U videu nije objašnjeno gdje bi budući stanar trebao spavati. Ili barem mi nismo shvatili gdje bi bila spavaonica. Vidite li je vi?

@amufi_roompa

【最驚愕!?】 ルムパ史上最も驚愕な物件をご紹介!! The most astonishing property in the history of RoomPa! #RoomPa #ルムパ #渋谷区広尾3丁目 #広尾 #広尾駅 #Short #不動産賃貸 #お部屋探し #ルームツアー #不動産 #引越し #内見 #内見動画 #物件紹介 #apartmentliving #roomtour #tokyo #lifeinjapan #apartmenthunting

♬ Lil Boo Thang - Paul Russell

Komentari na video su, očekivano, urnebesni.

Ovo su neki od njih: "Bar WC nije u kuhinji", "Imate balkon koji vam ne treba, pa od toga napravi stan i iznajmi ga", glasile su neke od poruka, "to što morate proći kroz cijeli stan da operete ruke nakon toaleta je najgora stvar", "idelan stan ako želite svoj život prostituirati pred svima".

Mnoge zanima i šta predstavlja "rupa" pored sudopera kroz koju se može, bez ikakvih problema, skočiti na ulicu...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije