Avion morao prinudno sletjeti zbog "napušenog" putnika koji je napravio haos

Radiosarajevo.ba
Avion morao prinudno sletjeti zbog "napušenog" putnika koji je napravio haos
PrtScr / Napušeni putnik pravio haos

Avion kompanije American Airlines morao je u petak prinudno sletjeti nakon što je jedan od putnika napravio haos...

Sve se desilo na letu od Phoenixa do Minneapolisa, a avion je prinudno sletio u Denver.

Negdje sat vremena nakon polijetanja, pilot je prvo obavijestio putnike da se pripreme za hitno slijetanje, navodeći "sigurnosna pitanja među putnicima". Kako živimo u vremenu terorizma, putnici su se prilično uspaničili, a onda su otkrili i šta se događa.

Kako su javljali putnici koji su sjedili nazad, jedan od putnika prvo je počeo svima da govori da su uzeli kokain. Potom je otrčao u toalet i zaključao se. Osoblje u avionu okupilo se ispred vrata i pokušavali su, neuspješno, da ga nagovore da izađe.

Potom je putnik, nakon desetak minuta, sam odlučio da izađe i to pet minuta prije slijetanja. Kako je djelovao čudno', kako se pretpostavlja - 'nadrogirano', policajci i ekipe Hitne pomoći prvo su ušli u avion kako bi smirili.

Ovdje je muškarac izvadio joint i zapalio, a onda je pilot zamolio putnike da hitno napuste avion. Zbog ovoga je opet nastala drama, pa je 'napušeni' putnik udario jednu osobu koja je pokušavala da izađe. Policajci su ga potom uhapsili, stavili ga na nosila Hitne pomoći i odveli. 

Na snimku se čuje kako zahtijeva da ga oslobode, vrišteći: "Skinite ih, ovo boli, je**no ću vas pobiti!"

Kompanija je potvrdila incident, kazavši kako su dva sata nakon ovoga nastavili s putovanjem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije