! / Pilot heroj ispričao: Kako se odvijala drama na nebu iznad Zagreba

17. 08. 2019. u 18:54:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Pilot Cesne 150 koja je danas prinudno sletjela na autoput A6, Teodor Goričanec, ispričao je nakon uviđaja novinarima kako je izgledala drama kod Ravne Gore, prenosi Jutarnji.hr.

Zaprepastio vozače: Na autoput Zagreb-Rijeka sletio avion

Otkrio je kako je kao instruktor s učenicom poletio iz Zagreba. Poslije 55 minuta leta motor je počeo čudno da se ponaša, “trokirao je”, a nedugo nakon toga i skroz otkazao. Iskusni pilot i dugogodišnji instruktor znao je da nema mnogo vremena za razmišljanje.

Najprije je, htio da sleti na obližnju poljanu, ali nije bio siguran kakav je teren u pitanju i da li može to sigurno da uradi. Odluka je pala na autoput.

„Bila je to jako teška odluka s obzirom na to da je saobraćaj na autoputu danas bio jako, jako gust. Pokušavao sam u svakom slučaju mirno i staloženo odletjeti taj let, pokušavajući naći neke rupe između vozila koja su se kretala i nekako smo ipak uspjeli. Zamišljeni prvi prilaz nije uspio kako je trebalo, morao sam se nekako spustiti između saobraćajnih znakova, prije ovog signalnog semafora. Imao sam plan da idem s druge strane, ali tamo su bile žice dalekovoda, koje bih zakačio“, ispričao je Goričanec.

KOMENTARI (1)