Automobil oštećen uslijed dječje nepažnje, neočekivani odgovor majke ostavio bez riječi

1
Radiosarajevo.ba
Automobil oštećen uslijed dječje nepažnje, neočekivani odgovor majke ostavio bez riječi
Foto: Printscreen / Ilustracija / Ogrebotina

Nesreće se događaju, a djeca ih često nenamjerno uzrokuju kada se pretjerano uzbude i naprave pogreške. Neke od njih, međutim, mogu biti skupe i potencijalno neugodne za roditelje ako se ošteti tuđa imovina.

Jedna se osoba našla u ovoj nevolji kada je navodno bila na 'žrtva' dječjeg entuzijazma dok je bila na školskom parkingu.

Žena je bila u svom vozilu na školskom parkirkingu, a uz njih je bio još jedan automobil - oba su bila pravilno postavljena unutar oznaka i ne preblizu jedno drugom. Vozačica jednog od automobila tvrdila je da je primijetila dijete u zadnjem dijelu drugog auta kako se "zeza", ali stvari su malo izmakle kontroli kada je dijete otvorilo vrata automobila.

Vlada FBiH planira povećanje privrednog rasta do 2026. godine

Vlada FBiH planira povećanje privrednog rasta do 2026. godine

Obratila se Mumsnetu kako bi podijelila svoju priču: "Dijete pozadi u susjednom autu malo je skakutao okolo, a onda je otvorio vrata auta i napravio veliku udubinu na bočnoj strani mog auta", napisala je.

Očekujući izvinjenje od majke djeteta, bila je šokirana kada je ona odbila prihvatiti krivnju: "Mama djeteta je rekla da je to bio samo nesretan slučaj, a ja bih trebala tražiti svoje osiguranje - ona ne bi. Nije mi htjela dati njene podatke o osiguranju jer je rekla da to neće biti pokriveno jer je automobil stajao i nije bila krivnja vozača (sumnjam da bi mogla biti u pravu)", nastavila je.

Objašnjavajući da ima "lijep automobil", vlasnica oštećenog vozila rekla je da je oštećenje veliko i da će popravak koštati puno. Pitala je ostale korisnike stranice treba li mama iz svog džepa platiti nastalu štetu, unatoč njezinom inzistiranju da ona nije kriva.

Žena ostala bez vozila: Prodavači "ugasili" automobil zbog kašnjenja s plaćanjem rate

Žena ostala bez vozila: Prodavači "ugasili" automobil zbog kašnjenja s plaćanjem rate

Većina je vozačici savjetovala da odmah kontaktira osiguravajuću firmu: "Nazovite svoju osiguravajuću firmu i dajte im njenu registraciju pa neka riješe stvar", savjetovao je jedan. Drugi je dodao: "Ona je apsolutno smiješna. Njen je sin otvorio vrata i oštetio vaš automobil. Ona je kriva! Trebaju vam njeni podaci o osiguranju."

Treći se složio: "Apsolutno bi trebala platiti štetu. Na njoj je hoće li to ići kroz njeno osiguranje ili ne. Ako to ne prihvati, nazvao bih vaše osiguranje, objasnio što se dogodilo i dao im broj njene registarske tablice. Neka oni to riješe", prenosi Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije