Trik za kupovinu polovnih automobila: Mehaničar razotkrio skriveni kvar koji može koštati skupo

1
Radiosarajevo.ba
Trik za kupovinu polovnih automobila: Mehaničar razotkrio skriveni kvar koji može koštati skupo
Foto: Kolaž / Majstor za automobile otkrio problem

Mnogi se okreću kupovini polovnih stvari kako bi uštedjeli novac i doprinijeli zaštiti planete. Kupovina odjeće na Vintedu postaje sve popularnija zbog ovih razloga. Međutim, kada je riječ o kupovini polovnih automobila, postoji jedan trik na koji treba obratiti pažnju.

Na TikToku, korisnik @jackofallbeards je podijelio video u kojem pokazuje Jeep Cherokee iz 2015. godine sa 159.000 kilometara. Na prvi pogled, automobil izgleda u redu, ali ovaj majstor za automobile otkriva problem koji se krije unutra.

Kada je provjerio nivo ulja, primijetio je nešto neobično. Ulje je bilo izuzetno gusto i vuklo se kao da ima nešto ljepljivo u motoru. To je upalilo crvenu lampicu u njegovoj procjeni automobila.

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Premijer KS Nihad Uk objavom fotografije na Instagramu proslavio 36. titulu Real Madrida

Kasnije je objasnio da je prethodni vlasnik koristio ulje koje nije odgovaralo kako bi privremeno riješio problem, ali je to ostavilo ozbiljne posljedice po motor. Kada je pokušao pokrenuti motor, čuo se neugodan zvuk, što je ukazivalo na ozbiljan kvar.

Ovaj primjer pokazuje koliko je važno pažljivo provjeriti svaki detalj pri kupovini polovnog automobila. Čak iako vozilo izgleda dobro spolja, mogu postojati skriveni problemi koji mogu biti veoma skupi za popravku.

Stoga, savjeti kao što je ovaj mogu biti od velike pomoći u izbjegavanju loših kupovina., piše Ladbible.

@jackofallbeards

Cant stress this enough…. Do your research and befriend a knowledgeable and HONEST mechanic! #carbuyingtips #carsales #dealershiplife #junk #certifiedshitbox #iykyk

♬ original sound - Jackofallbeards

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije