Da li se vaš pas boji automobila? Pogledajte kako mu pomoći da prevaziđe taj strah

0
Radiosarajevo.ba
Da li se vaš pas boji automobila? Pogledajte kako mu pomoći da prevaziđe taj strah
Foto: Pexels / Ilustracija

Neki psi su potpuno opušteni s automobilima. Drugi mogu biti prilično reaktivni kada su u pitanju automobili. To ima smisla, budući da su automobili veliki, glasni i brzi.

Šta možete učiniti ako vaš pas reagira na automobile, a sve najbolje poslastice za pse na svijetu ne uspijevaju ga zaustaviti da laje i nasrće? Pa, tim u Happy Dogs Trainingu, koji je osnovala certificirana trenerica i stručnjakinja za ponašanje životinja Piper M Novick, ponudio je nekoliko savjeta. 

U videu na Instagramu, trenerica Benah Stiewing započinje trening sa Stellom dopuštajući joj da se smjesti u svoje okruženje, istražujući i njušeći dalje od okidača. Polako kreće, pazeći da uvuče Stellu u situaciju.

Min-jae napušta Bayern, pronašao je klub i ligu u kojoj je ipak bez konkurencije?

Min-jae napušta Bayern, pronašao je klub i ligu u kojoj je ipak bez konkurencije?

"Kada Stella pokaže opuštenost, počinjemo raditi", kaže ona, "Počinjemo s igrom, privlačeći i jačajući pozornost u okruženju koje odvlači pažnju. Nakon što dobijem pouzdan angažman Stelle, počinjemo raditi na njenom okidaču". 

Premještaju se u okruženje u kojem će se pojaviti automobili. Kada Stella primijeti okidač, ali ne reagira na njega, Stiewing je podržava, a Stella se odmiče od okidača kako bi zauzela prostor i uzela hranu.

Stiewing dodaje: "Kako Stella napreduje, postupno smanjujemo udaljenost". S vremenom, Stella će se moći približiti automobilima bez reakcije odnosno primijetit će ih, ali neće ništa učiniti, piše Večernji List.

Objavu pogledajte ovdje:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije