Američka vojska kreirala grupu za proučavanje NLO fenomena

0
Radiosarajevo.ba
Američka vojska kreirala grupu za proučavanje NLO fenomena
PrtScr / Snimak koji je potvrdio i Pentagon

Ministarstvo odbrane SAD-a pojačava svoje napore da vidi da li je doistan "istina tamo vani" i to s novom radnom grupom koja je posvećena proučavanju NLO-a.

Informacije o ovoj grupi, nazvanoj Airborne Object Identification and Management Synchronization Group (AOIMSG), stigle su putem saopćenja za javnost Ministarstva odbrane.

Njihova će misija, kako se navodi, biti "otkrivanje, identificiranje i registracija objekata od interesa" uočenih u vojnom zračnom prostoru.

Na sjednici NSRS usvojene izmjene Zakona o radu kojima se omogućava isplata plaća 'na ruke'

Na sjednici NSRS usvojene izmjene Zakona o radu kojima se omogućava isplata plaća 'na ruke'

Tačnije, žele proučiti porijeklo neidentificiranih zračnih fenomena (UAP) - što je, naravno, izraz američke vlade za NLO-e.

AOIMSG će naslijediti radnu grupu za neidentificirane zračne pojave američke mornarice, koja je stvorena za proučavanje "UAP-ova koji bi potencijalno mogli predstavljati prijetnju nacionalnoj sigurnosti SAD-a", navodi se u priopćenju Ministarstva odbrane.

Zanimljivo je da ova najava dolazi tokom vala obnovljenog i političkog i javnog interesa za tu temu.

Ovog mjeseca, dvostranačka grupa u američkom Kongresu uvela je zakon za formiranje ureda posvećenog proučavanju NLO-a. Tokom ljeta Pentagon je objavio svoje žarko očekivano izvješće o UAP-ovima.

Ipak, kao i mnoge druge stvari, čini se da američka vlada stvarno uživa u odugovlačenju kada je u pitanju bilo šta konkretno reći o NLO-ima - barem javno.

Ipak, sve je to jasan signal da - uprkos tome što zupčanici birokracije idu tako sporo - Washington konačno ozbiljno shvaća ideju koja je nekoć bila ograničena na područje teorije zavjere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije