SAD / Šta će otkriti izvještaj američkih obavještajaca o NLO-ima

07. 06. 2021. u 21:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Zaključak povjerljivog izvještaja američke obavještajne službe o postojanju NLO-a je neuvjerljiv, izvijestili su u petak američki mediji.

Američka vojska i obavještajni službenici nisu pronašli dokaze da su visoko napredni neidentificirani leteći objekti koje su vidjeli vojni piloti bile vanzemaljske letjelice, zaključuje se u izvještaju, a piše sciencealert.com.

Pored toga, i dalje se ne mogu objasniti deseci pojava i incidenata koje su snimili piloti, pa tako nije moglo isključiti postojanje vanzemaljaca.

Prema The New York Timesu, pozivajući se na neimenovane visoke dužnosnike uprave, izvještaj je utvrdio da većina od oko 120 incidenata tokom posljednjih 20 godina nije imala nikakve veze s nepoznatom ili tajnom američkom vojnom ili vladinom tehnologijom.

Niti su bili povezani s objektima poput istraživačkih balona, za koje su neki pretpostavljali da stoje iza izvještaja..

Iako špekulacije o vanzemaljskom životu već duže vrijeme "opterećuju" teoretičare zavjere, sam broj onoga što Pentagon naziva neidentificiranim zračnim pojavama (UAP), to je postalo ozbiljnim problemom jer američki protivnici poput Kine i Rusije možda koriste nepoznate, visoko napredne vojne i nadzorne tehnologije.

"Sve upade u naše operativne prostore shvatamo ozbiljno", rekao je glasnogovornik Pentagona John Kirby u petak.

"To bi potencijalno moglo uključivati zabrinutost za sigurnost i nacionalnu sigurnost", rekao je, a pozivajući se na izvještaje UAP-a koje je zabilježilo Ministarstvo obrane.

Izvještaj koji je naručen prošle godine, direktor nacionalne obavještajne službe podnijet će Kongresu do kraja juna. Glavni izvještaj neće biti klasificiran i moći će se objaviti u javnosti, ali postojat će i povjerljivi dodatak koji će ostati tajna, rekao je Kirby.

Veliku pažnju za potencijalni vanzemaljski život probudili su videozapisi američkih pilota koji su se iznenadili brzim neidentificiranim objekatima koje su vidjeli.

Tome su dodani komentari najviših dužnosnika s pristupom obavještajnim podacima, uključujući bivšeg predsjednika Baracka Obamu, te izvještaj CBS-a od 60 minuta u kojem su piloti intervjuirani o onome što su vidjeli.

"Ono što je istina - a zapravo ovdje ozbiljno govorim - jest da postoje snimke i zapisi predmeta na nebu za koje ne znamo tačno što su", rekao je Obama za The Late Late Show.

Luis Elizondo, koji je radio na istrazi UAP-a Pentagona i pozvao ga da otkrije šta zna, rekao je da neka od viđenja sugeriraju izuzetno naprednu tehnologiju nepoznatu ljudima.

"Ako je izvještavanje New York Timesa tačno, objekti kojima svjedoče piloti širom svijeta daleko su napredniji od bilo koje zemaljske tehnologije poznate našim obavještajnim službama", rekao je u Elizondo.

"Vrijeme je da objavimo kompletan izvještaj, videozapise i podatke koje smo vidjeli u Pentagonu", zaključio je.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)