Alana dala 10.000 eura za nove zube u Turskoj, a evo što je dobila: ‘Život mi je uništen’

4
Radiosarajevo.ba
Alana dala 10.000 eura za nove zube u Turskoj, a evo što je dobila: ‘Život mi je uništen’
Foto: Instagram / Alana u Turskoj radila korekciju zuba

Sve više ljudi na estetske i druge zahvate odlazi u Tursku koja je na glasu kao povoljna. No, nažalost, sve je više onih koji se iz ove lijepe zemlje vrate s posljedicama opasnima po život.

Mlada Belgijanka Alana Boone odlučila je popraviti zube u Turskoj, nakon što joj je majčina prijateljica preporučila jednu kliniku. Djevojka se 2021. godine naručila se na ugradnju krunica, no kući se vratila bez zuba.

Za Mirror je odlučila ispričati svoju priču kako bi drugi dobro razmislili prije nego što se odvaže na ovakve operacije, kilometrima daleko od svoje zemlje.

Čeka se odluka: Ibro Berilo ostaje u pritvoru?

Čeka se odluka: Ibro Berilo ostaje u pritvoru?

Što će na sebi mijenjati s klinikom je dogovorila putem društvenih mreža, poslavši zubarima fotografiju svojih zubiju. Operacija ju je koštala 6.700 eura, a ukupan trošak uz let i smještaj u hotelu 10.000 eura.

A sve je po zlu pošlo krajem juna. Djevojci su prije operacije brusili zube, no već je idućeg dana počela osjećati bol. Zubari su joj tada rekli da moraju obaviti i devitalizaciju, čime se uklanja dio zubne pulpe koji je ozbiljno oštećen, što je i dodatno platila.

Dva dana kasnije, postavili su joj trajne krunice, a onda se bol pojačala do te mjere da je vrištala od muke. Po povratku kući situacija se nije smirila već je iz dana u dan postala sve gorom. Osim toga, nesretna je djevojka počela osjećati rupe u ustima i “gadan” okus.

Naprosto je znala da nešto ne valja pa je u Belgiji otišla kod zubara, tražeći drugo mišljenje. A onda je saznala užasnu istinu – operacija u Turskoj bila je u potpunosti neuspješna i mora izvaditi sve zube.

Alana je odmah naručena na intenzivni korektivni zahvat, a ponuđene su joj tri opcije tretmana koje su koštale između 22.000 i 38.000 funti.

Od aprila ove godine nema nijedan zub, ali su joj u međuvremenu ugradili osam implantanata. Savjetovala se i kod oralnih kirurga, koji su se složili da je jedina opcija bila izvaditi sve zube i krenuti ispočetka. Još uvijek se nije u potpunosti riješila svakodnevne boli, ali laknulo joj je jer su uklonjeni loši rezultati iz Turske.

Mešić: Naši inspektori su ušli u ordinaciju dr. Mekića, gdje se liječila preminula Džejla Drapić

Mešić: Naši inspektori su ušli u ordinaciju dr. Mekića, gdje se liječila preminula Džejla Drapić

Njezina agonija trebala bi završiti do srpnja iduće godine, a ona je, ponukana hororom koji je prošla, progovorila za medije kako bi upozorila ljude na moguće posljedice kojih možda nisu svjesni u trenutku kada vide privlačne cijene i fotografije uspješnih zahvata.

“Razmislite dva puta prije nego što odaberete stomatologa u inozemstvu. Ako pođe po zlu, morate riješiti problem u svojoj zemlji i često ćete na kraju platiti tri puta više. Ne samo da su moji zubi nestali, nego mi je uništena kvaliteta života. Ne mogu normalno jesti niti se smijati”,  upozorava Alana za Mirror.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije