Ako ovo nije luksuz, ne znamo šta je: Zavirite u Trumpov privatni avion

Radiosarajevo.ba
Ako ovo nije luksuz, ne znamo šta je: Zavirite u Trumpov privatni avion
PrtScr / Sve je od 24-karatnog zlata
Republikanac Donald Trump izabran je, 8. novembra, zahvaljujući većini elektorskih glasova, za novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

Nakon inauguracije, koja je planirana za 20. januar sljedeće godine, Trump će dobiti ključeve od američkih nuklearnih kodova, Bijele kuće i slavnog predsjedničkog aviona Air Force One.

Ipak, Air Force One bit će poput „yuge“ naspram njegovog luksuznog, zlatom optočenog privatnog aviona.

Riječ je o Boeingu 757-200, koji je Trump kupio 2011, u kojem se nalaze spavaća soba od zlata i svile, nekoliko „bioskopa“ i pravih zlatnih česmi i lavaboa...

U avionu se mogu smjestiti 43 putnika, kopče na pojasevima za vezivanje su od 24-karatnog zlata (kao i sve ostalo), a pogone ga mašine Rolls Roycea.

Tokom kampanje, Trump je nekoliko puta rekao kako će, postane li predsjednik, koristiti svoj avion umjesto Air Force Onea. Ipak, kako su vladini zvaničnici rekli za CNN, nemoguće je da predsjednik leti u bilo čemu drugom osim u Air Force One letjelici, koja je u vlasništvu američke vojske.

I dok čekamo 20. januar, zavirite u nevjerovatnu letjelicu Donalda Trumpa:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije