30 godina bio vojnik, kada ostane sam pretvarao se da je žena: Sada je Andrea

2
Radiosarajevo.ba
30 godina bio vojnik, kada ostane sam pretvarao se da je žena: Sada je Andrea
PrtScr / Andrea Haliley

Andrea Halliley (53), rođena kao Andrew, krila je svoja osjećanja više od pola života čak i od svoje žene i troje dece. Dok bi preko dana nosila vojne kombinezone, uveče bi se zaključavala u svoju sobu, isprobavajući žensku odjeću koju bi kupila u obližnjim buticima. Sada se svijetu pokazuje u štiklama.

Preko dana je izigravala muževnog lika, koji bi sa svojim kolegama uz po koju flašu piva pričao "muške priče", ali kada ostane sama uvijek joj se probudi ženska strana nje.

"U tim trenucima mislim da sam osjećala izvjesnu količinu sramote i mnogo zbunjenosti. Iskreno, nikada nisam vjerovala da će ta osjećanja zauvijek da nestanu, ali sam se trudila da ih u potpunosti potisnem", kaže Andrea.

Vojska je posao za mačo muškarce i u njoj ne može da učestvuje ko hoće.

"Mislim da sam se tada trudila da pokažem da sam ja u stvari pravi mačo, baš iz tog straha zbog onoga što sam osjećala iznutra, ali bilo je baš teško živeti sa tom tajnom u sebi", objašnjava ona.

U zoru dok se igrala našminkane žene pred ogledalom, potajno je osjećala strah da bi neko mogao da pokuca i otkrije njenu najveću mračnu tajnu.

Prva osoba kojoj je priznala svoje porive i to uživanje u ulozi žene bila je njena supruga, piše Noizz.rs.

"Moja žena je bila šokirana, povređena i osjećala se izdanom. Od tada smo razvedeni, ali danas nakon mnogih istraživanja o transrodnim osobama koje je sprovela, jedna od mojih najvećih podrška pored naše djece", ponosna je Andrea.

Sljedeći izazov pred kojim se ona našla jeste kako da saopšti svom okruženju da je odlučila da prihvati sebe i svoju ženstvenost.

"Vojnicima su se iskidali nervi kada su čuli da je Andrew sada Andrea, jer vojska ipak važi za čopor alfa mužjaka. Međutim na moje veliko iznenađenje, a i radost bili su puni podrške, što nikako nisam očekivala", kazala je.

Andrea ističe da ne žali što je toliko godina nosila muške cipele, već navodi da je srećna što je skupila hrabrosti da pokaže svijetu pravu sebe.

Kako to obično ide, kada prihvatiš sebe i svijet te prihvati. Andrei se ubrzo nakon lične transformacije otvaraju vrata iza kojih je čekaju reflektori. Prijavila se za takmičenje Alternativni model godine i već treću godinu za redom je uspjela da se plasira u finale.

"Nevjerovatno kako mi se život promijenio iz korjena od kako sam napustila vojsku i prihvatila sebe! Sada sam zaljubljena u svijet modelinga ali i u sebe", dodaje ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije