Filmska zvijezda objavila da je transrodna: Zovem se Elliot

2
Radiosarajevo.ba
Filmska zvijezda objavila da je transrodna: Zovem se Elliot
Foto: WireImage / Elliot Page

Zvijezda nominirana za Oscara Ellen Page objavila je da je transrodni muškarac po imenu Elliot, šest godina nakon što je obznanio da je homoseksualac.

Ovaj 33-godišnji kanadski glumac, koji je u braku s plesačicom Emmom Portner od 2018. godine, oglasio se u utorak ujutro na Twitteru kako bi podijelio emotivnu poruku sa 3,2 miliona svojih obožavatelja koji ga prate na društvenim mrežama.

"Zdravo prijatelji. Želim s vama podijeliti da sam trans, moje zamjenice su on / oni i zovem se Elliot. 

Osjećam se sretno što ovo pišem. I što sam stigao na ovo mjesto u svom životu", napisao je glumac u objavi na društvenim mrežama.

Elliot, koji je nominovan za scara za ulogu u hit filmu Juno iz 2008. godine, svoje sljedbenike moli za strpljenje, priznajući da se boji invazivnosti, mržnje, šala i nasilja, te je kazao da je njegova radost stvarna, ali krhka, prenosi DailyMail.

Elliot Page - undefined

Foto: Publicity Picture: Elliot Page u filmu Juno

Zahvalio se "nevjerovatnim ljudima" koji su ga podržali na ovom putu.

"Beskrajno su me nadahnjivali mnogi ljudi u trans zajednici. Zahvaljujem na vašoj hrabrosti, vašoj velikodušnosti i neprestanom radu na tome da ovaj svijet učinite sveobuhvatnijim i suosjećajnijim mjestom.

Pružit ću svu podršku koju mogu i nastaviti težiti društvu sa više ljubavi i ravnopravnosti", napisao je Elliot, prenosi Unilad.

"Volim što sam trans. I volim što sam queer. I što više grlim to što sam, to više sanjam, to mi srce više raste i više napredujem. Svim trans ljudima koji se svakodnevno bore s uznemiravanjem, samo-gnušanjem, zlostavljanjem i prijetnjom nasiljem: Vidim vas, volim vas i učinit ću sve što mogu da ovaj svijet promijenim na bolje", poručio je ovaj glumac.

Varietyju prenosi da je Nick Adams, direktor tvrtke GLAAD za transrodne medije, rekao je da je Elliot dugo bio 'otvoreni zagovornik svih LGBTQ ljudi', te naglasio da će glumac 'sada biti inspiracija za bezbrojne trans i ne-binarne ljude'.

Nakon što je podijelio vijest, Elliota je su podržali brojni poznati, uključujući Miley Cyrus i Justin Mina.

Službena stranica hit serije Netflix također je odgovorila na Elliotov post, napisavši dsa su ponosni na svog superherija i da ga vole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije