3 horoskopska znaka kojima će kiša Perzeida, zvijezda padalica, ispuniti želje

0
Radiosarajevo.ba
3 horoskopska znaka kojima će kiša Perzeida, zvijezda padalica, ispuniti želje
Foto: Unsplash / Ilustracija

Svake godine takozvani Perzeidi ljeti ožive naše nebo i natjeraju nas da vjerujemo da pada kiša zvijezda.

Taj nebeski spektakl možemo vidjeti od 17. jula do 24. augusta, a vrhunac uvijek doseže oko 12. augusta, kada se može očekivati i do 60 zvijezda padalica na sat. Ove godine vrhunac kiše meteora koincidira s punim mjesecom te stoga u relativno svijetloj noći. Ali, neće zasjeniti Perzeide, jer je svjetlost koju mjesec emitira preslaba za to. U tom smislu mjesec zapravo ne remeti spektakl na našem nebu, nego ga nadopunjuje i čini prekrasnu pozadinu.

Perzeidi su kiša meteora nastala od produkata raspada kometa 109P, također poznatog kao Swift-Tuttle. Komet neprestano gubi materijal na svojoj eliptičnoj orbiti oko Sunca, ostavljajući za sobom oblak prašine ili krhotina kao trag. U augustu Zemlja prelazi orbitu ovog kometa na svom putu oko Sunca. Kada Swift-Tuttle krhotine udare u našu atmosferu pri velikim brzinama, uzrokuju nastanak sjajnih čestica zraka koje izgledaju nalik zvijezdama padalicama.

Posljednji Supermjesec stiže 11. augusta 2022.: 4 znaka doživjet će najvažnije promjene

Posljednji Supermjesec stiže 11. augusta 2022.: 4 znaka doživjet će najvažnije promjene

Prema mitu, čim vidimo zvijezdu padalicu na nebu, možemo zaželjeti želju. Prema horoskopu, sljedeći horoskopski znakovi imaju dobre šanse da će im se barem jedna želja ostvariti pod utjecajem Perzeida, bez obzira na to hoće li vidjeti svjetleće čestice zraka u našoj atmosferi ili ne.

3 horoskopska znaka kojima će Perzeidi ispuniti želju u 2022. godini:

Jarac

Perzeidi će dati osobama rođenima u znaku jarca nešto što nisu ni znali da žele: unutarnje bogatstvo i osjećaj dovoljnosti. Prizemni, pragmatični zemljani znak, koji se obično fokusira prvenstveno na vanjštinu i na mjerljive količine i postignuća, tokom ovog vremena osjećat će svoju transcendentnost, svoje nematerijalno postojanje i svoju idealnu vrijednost. Sačuvaš li ga na sigurnom, ovaj dar Perzeida može ti donijeti dugoročno zadovoljstvo i stabilnost u životu.

Opozicija Venere u Raku s retrogradnim Plutonom u Jarcu: U prah i pepeo se mrvi sve što nije ljubav

Opozicija Venere u Raku s retrogradnim Plutonom u Jarcu: U prah i pepeo se mrvi sve što nije ljubav

Djevica

Djevicama će Perzeidi pomoći stvoriti nešto što su dugo željeli: opuštanje. Konačno, zemljani znak se doista može isključiti, odmoriti i potpuno sakriti obveze i brige. I? hoće li to imati ikakvih negativnih posljedica? Događa li se nešto loše kad se odmaraš? Naprotiv! Možda ti to može postati navika.

Škorpion

Osobe rođene u znaku škorpiona doživjet će porast samopouzdanja tokom Perzeida. Sada se osjećaš snažno i jedinstveno, puna si energije i fokusirana si. Zbog toga izgledaš iznimno autentično, što zauzvrat čini da se ljudi oko tebe osjećaju ugodno te ih potiče da ti daju pozitivne, ohrabrujuće povratne informacije (i eksplicitne i implicitne). A to, a kako bi drugačije, još bolje utječe na tvoje samopouzdanje, piše 24sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije