WhatsApp uvodi opciju koju su mnogi nestrpljivo čekali

0
Radiosarajevo.ba
WhatsApp uvodi opciju koju su mnogi nestrpljivo čekali
Foto: Pixabay / WhatsApp

WhatsApp je prošloga ljeta izdao ažuriranje koje omogućuje korisnicima slanja fotografija i videozapisa u visokoj kvaliteti na Androidu, iOS-u i webu.

Iako su mnogi zadovoljni što je to konačno omogućeno, funkcija je imala jedan problem – nije je bilo moguće automatski uključiti.

Ali, čini se da će se to uskoro promijeniti. Naime, u beta verziji WhatsAppa za Android (2.24.7.17) pojavila se nova opcija koja omogućava da se fotografije i videozapisi automatski šalju u najvećoj mogućoj kvaliteti.

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Pčelari iz BiH u borbi za opstanak: Nesreća na pruzi prijeti kolapsom medne proizvodnje

Kako prenosi WABetaInfo, za uključivanje te mogućnosti potrebno je otići u odjeljak Storage and data u aplikaciji, zatim odabrati Media Upload Quality. Tamo će se pojaviti dvije opcije – Standard quality za običnu kvalitetu sadržaja i HD quality za veću kvalitetu koja uzima i do šest puta više prostora za pohranu.

Trenutno nije poznato kada će ovu mogućnost dobiti svi korisnici WhatsAppa, ali nagađa se da će se to dogoditi u sljedećem velikom ažuriranju aplikacije, javlja Bug.hr.

WhatsApp opcija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije