Aplikacija / Uskoro ćete ljubav moći pronaći preko Facebooka

06. 09. 2019. u 14:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 42

Facebook je lansirao novu karakteristiku - Facebook Dating, koja je najavljena prošle godine na Facebook F8 konferenciji, piše Facebook Newsroom.

Trenutno je dostupna u SAD-u i drugih 19 zemalja, a mogu je koristiti samo oni stariji od 18 godina.

Za one koji ispunjavaju uvjete, karakteristika će se pojaviti kao nova kartica na Facebook aplikaciji. Također, svi koji odluče pronaći "onog pravog" preko novootvorenog servisa za spojeve, na njemu će imati zaseban profil, što znači da se njihove aktivnosti neće pojaviti na naslovnicama njihovih prijatelja s regularnog profila.

Nakon što se prijave, korisnici dobivaju prijedloge kao u bilo kojoj drugoj aplikaciji za upoznavanje. Uz to, mogu komentirati ili lajkati profile drugih ljudi, a tvrtka kaže da im neće predlagati profile njihovih prijatelja osim ako se oboje ne dodaju na Secret Crush listu.

Osim toga, kompanija uskoro planira integrirati Facebook i Instagram priče u Dating.

Nova karakteristika također radi s grupama i događajima tako da korisnici mogu pronaći one s istim interesima. Kompanija kaže da je radila s gomilom stručnjaka kako bi Dating bio siguran doživljaj:

"Surađivali smo sa stručnjacima za ta područja na stvaranju zaštite na Facebooku od početka, uključujući mogućnost prijavljivanja i blokiranja bilo koga, sprječavanje ljudi da šalju fotografije, poveznice, isplate ili videozapise u porukama i pružanjem jednostavnog pristupa savjetima za sigurnost. Ova i druge karakteristike vam daju više kontrole i mira."

Jedna jedinstvena karakteristika koju je Facebook uveo je mogućnost dijeljenja detalja o nadolazećem sastanku s prijateljima i porodicom. Čak možete dijeliti svoju lokaciju uživo putem Messengera.

Osim u SAD-u, Facebook Dating je dostupan u Argentini, Boliviji, Brazilu, Kanadi, Čileu, Kolumbiji, Ekvadoru, Gvajani, Laosu, Maleziji, Meksiku, Paragvaju, Peruu, Filipinima, Singapuru, Surinamu, Tajlandu, Urugvaju i Vijetnamu, a u Europu će stići do 2020. godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA