Facebook Messenger ima novosti - pročitajte o čemu se radi

Radiosarajevo.ba
Facebook Messenger ima novosti - pročitajte o čemu se radi
Arhiv / Ilustracija
Korisnici Facebook Messengera već mogu uplaćivati u okviru aplikacije koristeći kartice, a sada je PayPal najavio da stiže još jedan način plaćanja.
PayPal poručuje da će ovo proširiti njihov odnos sa Facebookom i Messenger napraviti pametnijim, jednostavnijim i sigurnijim za potrošače i trgovce u e-trgovini.
 
PayPal je objavio opciju plaćanja u SAD-u preko većeg dijela mogućnosti obavljanja trgovine u Facebooku, a posebno u Messengeru, piše PayPal.

Njihovi korisnici će sada vidjeti da je lakše pronaći link za PayPal naloge u Facebook i Messenger aplikacijama, te da će dobivati i obavještenja u okviru Messengera, u sklopu nove nadogradnje aplikacije.

Kako Messenger pokreće PayPal plaćanje za pojedinačne korisnike, trgovci će biti u stanju da prihvate ovaj tip plaćanja direktno u njihovim botovima, a čitav sistem će posebno biti pogodan za one koji prodaju proizvode u okviru Shop sekcije na Facebook stranici.

Za sada nije poznato kada će nove funkcije biti omogućene svim PayPal korisnicima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije