Upozorenje iz Googlea: Hitno ažurirajte Chrome!

2
Radiosarajevo.ba
Upozorenje iz Googlea: Hitno ažurirajte Chrome!
Foto: Pexels / Chrome

Google je korisnicima preporučio da što prije ažuriraju Google Chrome zbog važnih sigurnosnih stavki, od kojih je jedna kritična.

Tehnološki gigant je potvrdio nekoliko sigurnosnih propusta na svim platformama i potaknuo korisnike da ažuriraju Chrome što je prije moguće.

Google u saopćenju navodi da su vanjski istraživači otkrili preko 20 ranjivih točaka, od kojih su osam kategorizirane kao visokorizične, dok se jedna smatra kritičnom.

In memoriam | Hadžem Hajdarević je pjesnik "arabeski od vode"

In memoriam | Hadžem Hajdarević je pjesnik "arabeski od vode"

Ako dobijete ovaj mail od Instagrama – ne otvarajte link

Ako dobijete ovaj mail od Instagrama – ne otvarajte link

Kritična ranjivost se, kako navodi Forbes, tiče eksploatacije memorije i postala je najčešća metoda za hakiranje Chromea u posljednjih nekoliko godina.

Kako ažurirati?

Kako biste ažurirali što prije, potrebno je otići na Chrome meni (tri točkice u gornjem desnom kutu), zatim Help (Pomoć) > About Google Chrome (O Google Chrome-u), a ažuriranje će samo započeti nakon toga. Verzija nakon ažuriranja treba biti “105.0.5195.54“ na Windowsu i “105.0.5195.52“ na Macu.

Google Chrome i sam nadgleda ima li novih ažuriranja i preuzima ih kada je to moguće. Međutim, proces je spor i ponekad je potrebno i po nekoliko sedmica da ažuriranje stigne do svih korisnika.

Propusti su ozbiljni, a napadači ih mogu iskoristiti za injektiranje malicioznih elemenata u Chrome, piše N1

Ažuriranje Chroma
Foto: Screenhsot: Ažuriranje Chroma

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije