Twitter počeo testirati opciju na koju se dugo čekalo

0
Radiosarajevo.ba
Twitter počeo testirati opciju na koju se dugo čekalo
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Twitter je počeo testirati dugo iščekivanu "edit tweet" (izmijeni tvit) opciju koja, nakon 16 godina postojanja mreže, konačno omogućava korisnicima da izmijene tvitove nakon što su ih objavili. Međutim, postoji caka.

Dugo tražena opcija je trenutno u fazi testiranja i najvjerovatnije će funkcionisati slično "edit" opciji na Facebooku.

"Tvitovi će moći da se uređuju nekoliko puta u roku od 30 minuta od objavljivanja. Izmijenjeni tvitovi će se pojaviti sa posebnom ikonicom i vremenskom oznakom, kako bi korisnicima bilo jasno da nije u pitanju originalni tvit", navodi se u saopćenju kompanije.

Naoružajte se strpljenjem: Nesreća na Stupu, velike gužve u saobraćaju

Naoružajte se strpljenjem: Nesreća na Stupu, velike gužve u saobraćaju

Elon Musk upozorava: Ovo će uništiti civilizaciju, zapamtite moje riječi

Elon Musk upozorava: Ovo će uništiti civilizaciju, zapamtite moje riječi

Oznaka na izmijenjenim tvitovima će uključivati kompletnu historiju promjena, a Twitter kaže da opciju testira na malom broju korisnika, kako bi isključili moguće zloupotrebe.

Kada se završni interno testiranje, funkcija “edit tweet“ postat će dostupna samo “"witter blue" pretplatnicima. Ovo znači da, ukoliko želite da koristite opciju, morate izdvojiti pet dolara mjesečno. Da li će i kada biti dostupna svima za sada nije poznato.

Jake Sullivan, potpredsjednik Twittera, je početkom ove godine izjavio da je uređivanje tvitova “najtraženija opcija već dugi niz godina“, međutim, on dodaje da je postojala zabrinutost oko zloupotrebe.

S druge strane, Facebook, Instagram i druge platforme već imaju “edit“ opciju, a do sada nisu zabilježeni slučajevi zloupotrebe, prenosi Nova.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije