Tim Cook: Apple je stvorio umjetnu inteligenciju koja vas već posmatra

Radiosarajevo.ba
Tim Cook: Apple je stvorio umjetnu inteligenciju koja vas već posmatra
EPA / Tim Cook
Nedavno održana Google I/O konferencija je potvrdila da Google veruje da će AI i machine learning biti stvari koje će biti u trendu u budućnosti.

Apple sada pokušava da podsjeti ljude da, iako kompanija nije previše forsirala svoje ideje o naprednim tehnologijama, Apple ne zaostaje za Google-om u AI segmentu.

U intervjuu za MIT Technology Review, Apple CEO Tim Cook je pomenuo neke primjere gdje Apple koristi AI kako bi svoje proizvode načinio boljim.

Cook je pomenuo prepoznavanje slika u fotografijama ili način na koji Apple Music uči šta korisnik sluša i prilagođava svoje preporuke na osnovu toga. Čak i iPhone baterija sada traje duže zbog toga što sistem za bateriju ima implementiranu machine learning tehnologiju.

Kuk ističe da razlog što štampa ne potencira uvijek Apple AI može biti zbog toga što kompanija voli da govori samo o funkcijama i proizvodima koje je spremna da isporuči, dok mnogi drugi "prodaju funkcije".

"Ne želimo da najavljujemo stvari koje ćemo donijeti 2019, 2020 ili 2021. godine. Ne zbog toga što nemamo šta, već zbog toga što ne želimo da pričamo o tome", istakao je Cook.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije