Novi iPhone mogao bi izgledati drukčije

Radiosarajevo.ba
Novi iPhone mogao bi izgledati drukčije
Appleov sljedeći iPhone mogao bi imati velike promjene u dizajnu ako je suditi prema nedavno otkrivenim shemama novog uređaja.

Sonny Dickson, koji je i ranije prvi objavljivao značajke o Appleovim proizvodima prije njihovog zvaničnog predstavljanja, objavio je jučer, 19. aprila, shematski prikaz koji navodno prikazuje Appleovo ažuriranje iPhonea. 

Prikaz pokazuje izgled stražnje ploče i područje u kojem je dvostruka leća okrenuta okomito. Tu je i rupa na pozadini za koju Dickson kaže da se može koristiti za otisak prsta. 

Apple u posljednjih nekoliko mjeseci radi na tri nova iPhonea za ovu godinu. Dvije od te tri serije mogle bi biti samo nadogradnja prošlogodišnjih iPhonea 7 i iPhonea 7 Plus. 

Treći model mogao bi se zvati iPhone 8, iPhone x ili iPhone Edition

Glasine sugeriraju da iPhone 5 za koji je Dickson objavio shemu, može doći sa zaslonom koji gotovo potpuno pokriva lice uređaja. Apple navodno planira staklenu ploču koja bi bila odvojena od staklenog lica čeličnom "kralježnicom". 

novi_iphone_twitter.jpg - Novi Appleov iPhone bi mogao izgledati drukčije

Još nije potvrđeno jesu li informacije o novom izgledu prave ili lažne, a pojavile su se glasine i o novim Apple slušalicama.

Osim ovoga, Apple navodno razmišlja i o modifikaciji dvostrukog stražnjeg fotoaparata pomicanjem horizontalne orijentacije koju koristi u iPhone 7 Plus modelu u okomitu u novom uređaju. 

Glasine o novim uređajima kažu da Apple smanjuje veličinu okvira oko zaslona što znači da više neće biti prostora za "fizičko" Home dugme ispod zaslona. Planiran je virtualni senzor otiska prsta koji će biti ugrađen u ekran uređaja. 

S druge strane neke glasine kažu da je stražnji otvor planiran za fizički senzor otiska prsta, piše Time

Sve ovo, pišu američki mediji, treba uzeti s rezervom jer Apple još nije ni potvrdio da radi na novom uređaju a kamoli da su objavili kako bi mogao izgledati. 

Navodno bi novi uređaj mogli predstaviti krajem ljeta. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije