Tajna organizacije uspješnih žena

Radiosarajevo.ba
Tajna organizacije uspješnih žena
Foto: Hamza Duraković / Latifa Imamović

U svijetu gdje svakodnevno balansiramo između različitih uloga i obaveza, potrebni su nam alati koji će nam pomoći da ostanemo organizirani, kreativni i povezani.

Moderni pametni uređaji, koji su postali neizostavni dio naših života, često se nameću kao rješenje za održavanje životne ravnoteže i lakšu organizaciju. Latifa Imamović, Head of Marketing u IT kompaniji Klika i Arduana Pribinja, novinarka i food bloggerica, otkrile su nam na koje načine one uspijevaju uskladiti svoje obaveze i ostati svestrane.

Arduana Pribinja
Foto: Muamer Kolar / Arduana Pribinja

Zamislite život u kojem morate istovremeno balansirati između uloge majke, supruge, političke novinarke, food blogerice i mnogih drugih. To je svakodnevna stvarnost Arduane, čiji blog "Delicious by Arduana" prati više od 50.000 pratitelja na Instagramu. Kako bi zabilježila svoje kulinarske avanture i dijelila ih s publikom, koristi najnoviji Samsung Galaxy mobitel iz Z serije, koji joj omogućava kreiranje sadržaja visoke kvalitete. Za Arduanu je kuhanje kreativan izlaz, način opuštanja i svojevrstan oblik igre, u kojoj uživa u neočekivanim spojevima namirnica i okusa. Ideje za nove recepte dobiva spontano, te se koristi mobilnim aplikacijama koje joj olakšavaju organizaciju i planiranje.

"Razvijajući zdrave prehrambene navike kod svoje djece počela sam spremati stvari za koje ranije nisam imala vremena ili apetita, a sada, u svojim 40tim, otkrivam benefite ultra-zdrave prehrane."

Arduana Pribinja
Foto: Muamer Kolar / Arduana Pribinja

U razgovoru za Ladies In je također dodala kako se na njenom blogu mogu naći "tradicionalni i moderni, zdravi i "Food comfort" recepti, što Arduanin blog čini neiscrpnom inspiracijom za sve one koji jednostavno nemaju ideje šta kuhati tog dana.

Kao uspješna novinarka, Arduana se oslanja na mobilni uređaj za praćenje najnovijih vijesti i slušanje podcasta na putu do posla. Za Ladies In je izjavila kako je multitasking na terenu neophodan, s obzirom da ponekad paralelno snima, fotografiše događaj, objavljuje vijesti na društvene mreže, glavne informacije šalje urednicima, zbog čega joj je važno da koristi uređaj s brzim procesorom i dugotrajnom baterijom.

Rad u dinamičnom IT okruženju podrazumijeva puno žongliranja između različitih zahtjeva i mogućnosti, puno agilnosti, komunikacije i diplomatije. Za Latifu Imamović, život bez mobilnog telefona je teško zamisliti, s obzirom da je stalno u pokretu i da joj je komunikacija izuzetno važna zbog same prirode posla kojim se bavi. 

Latifa Imamović
Foto: Hamza Duraković / Latifa Imamović

"Često idem na kraća putovanja, pa komuniciram poslovno iz auta, sa aerodroma, iz metroa, sa plaže, iz muzeja, a ništa od toga ne bi bilo moguće bez magične spravice koju zovemo mobitel," navela je u razgovoru za magazin Gracija.

Dan započinje nešto laganije, iako je već online i prije devet sati na komunikacijskim aplikacijama kompanije, ponekad i iz kreveta, putem mobilnog telefona. Za Latifu je to izuzetno praktično i još jedna pogodnost vremena u kojem živimo. Njen radni dan obično završava oko 17:00, mada se kreativnim radom najčešće bavi u kasnim večernjim satima, kada ima najviše inspiracije.

Mnogi će se složiti da je danas izuzetno lako pasti u "bezdan aplikacija" i provesti nekoliko sati konzumirajući sadržaj na različitim društvenim mrežama. Veliki vanjski ekran najnovijih smartphone uređaja omogućava korisnicima brže obavljanje osnovnih aktivnosti i bolju preglednost notifikacija, što poboljšava produktivnost, dodaje Latifa.

Latifa Imamović
Foto: Hamza Duraković / Latifa Imamović

Za Arduanu i Latifu, Samsung Galaxy Z Flip5 nije samo telefon, već neizostavan partner u organizaciji, inspiraciji i povezanosti. Iz njihovih priča možemo zaključiti da ovaj uređaj, ne samo da olakšava njihove živote, već im omogućava da budu najbolje verzije sebe u svim svojim ulogama.

Više informacija o vrhunskim uređajima Samsung Galaxy Z serije u ponudi BH Telecoma je dostupno na prodajnim mjestima i na webshopu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije