Supersonični prijevoz: Od Dubaija do Abu Dhabija za 12 minuta

Radiosarajevo.ba
Supersonični prijevoz: Od Dubaija do Abu Dhabija za 12 minuta
Twitter / Hyperloop projekat
Međunarodna grupacija Bjarke Ingels Group otkrila je dizajn za prvi svjetski Hyperloope sistem brzog prijevoza koji će biti u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i koristiti kapsule za putovanje, i to gotovo supersoničnom brzinom.

Prema projektu kompanije BIG, kubične kapsule prevozit će putnike iz različitih dijelova grada do glavne stanice Hyperloop mreže.

Kružna stanica bit će smještena u podnožju zgrade Burj Khalifa, najvišeg nebodera na svijetu u središtu Dubaija.

Mrežom povišenih cijevi putovat će veće transportne jedinice u koje će stati do šestero ljudi. BIG grupacija osmislila je taj futuristički transportni sistem za Hyperloope One, američku kompaniju sa sjedištem u Los Angelesu, koja prva pokušava pretvoriti Hyperloop koncept u stvarnost, prema zamisli poznatog američkog vizionara Elona Muska.

Ideja projekta je povezati gradove Dubai i Abu Dhabi sa samo 12 minuta vožnje, i to putujući brzinom od 1100 kilometara na sat.

Sistem će biti uklopljen u postojeću saobraćajnu infrastrukturu, a na fotografijama možete vidjeti kako su zamislili taj futuristički projekat.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije