Profesor s Harvarda ima novu nevjerovatnu tvrdnju: Evo kako nas vanzemaljci možda posjećuju

1
Radiosarajevo.ba
Profesor s Harvarda ima novu nevjerovatnu tvrdnju: Evo kako nas vanzemaljci možda posjećuju
Foto: Harvard / Avi Loeb

Kontroverzni profesor s Harvarda Avi Loeb predlaže revolucionarnu teoriju o izvanzemaljskim posjetiteljima. Suprotno uvriježenom mišljenju, Loeb sugerira da ti posjetitelji ne plove svemirom, već skrivenim dimenzijama koje je stvorila napredna tehnologija. Katalizator za te dimenzije na Zemlji, prema Loebu, jest CERN-ov akcelerator čestica LHC (Large Hadron Collider).

U dokumentarcu pod nazivom Paranormalna NLO veza, Loeb tvrdi da bi izvanzemaljske civilizacije mogle koristiti tehnologiju skakanja dimenzija razvijenu tokom milijardi godina. Loeb navodi da ti vanzemaljci koriste teoretski kvantni gravitacijski inženjering za prelazak u druge dimenzije, koje ljudi ne mogu otkriti osim unutar akceleratora čestica poput LHC-a.

Loeb naglašava i duboku tehnološku nejednakost. Baš kao stanovnik špilje koji dolazi u grad poput Londona i tamo vidi sve tehnološke naprave, pojašnjava. Loeb govori o osjećaju strahopoštovanja koji bi takva tehnologija pobudila, posebno s obzirom na ograničeno ljudsko razumijevanje kvantne gravitacije.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Naučnici u CERN-u nastojali su otkriti te 'ekstra prostorne' dimenzije, tražeći dokaz u obliku posebnih čestica. Od svog početka 2008. godine, LHC je bio na čelu naučnih istraživanja u ovom području. Naime, 2012. godine znanstvenici su otkrili dotad nedostižni Higgsov bozon, ključno postignuće u razumijevanju načina na koji svemir funkcionira.

Loeb naglašava važnost stalnih naučnih istraživanja. Kvantna mehanika je otkrivena prije tačno jednog stoljeća. I sve najsofisticiranije tehnologije koje trenutno koristimo ... oslanjaju se na naše razumijevanje kvantne mehanike, ističe.

Naučnik s Harvarda tvrdi: "Imam nove dokaze da su ovo dijelovi vanzemaljske letjelice"

Naučnik s Harvarda tvrdi: "Imam nove dokaze da su ovo dijelovi vanzemaljske letjelice"

Loeb je isto tako krenuo u oceansku ekspediciju na Papui Novoj Gvineji vrijednu 1,5 milijuna dolara, tražeći ostatke vanzemaljske tehnologije. Otkrića metalnih 'kuglica' na morskom dnu potiču njegovo vjerovanje u potencijalne 'tehno potpise' koje ostavljaju izvanzemaljski posjetitelji.

Mark Christopher Lee, redatelj navedenog dokumentarca u kojem je Loeb gostovao, istražuje te ideje s Loebovim uvidima. Lee naglašava značaj Loebove perspektive, ističući njegov status jednog od rijetkih ozbiljnih naučnika u svijetu koji se zanimaju za tu temu, piše Zimo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije