Produžite životni vijek trajanja vašem mobilnom telefonu

Radiosarajevo.ba
Produžite životni vijek trajanja vašem mobilnom telefonu
Ništa više ne može da vas iznervira kao prazna baterija mobilnog telefona, u trenutku kada vam je najpotrebniji.

Tehnologija je postala sastavni dio naših života, da jedva možemo zamisliti da smo lišeni naših mobilnih telefona, računara ili tableta čak i za kratko vrijeme. 

Donosimo vam četiri zlatna pravila koja će produžiti vijek trajanja vašem mobilnom telefonu:

Nemojte držati telefon na punjaču kada je baterija puna

Razmislite na trenutak, koliko puta ste telefon isključili sa punjača tek kada ste vidjeli da je baterija 100 posto puna. A on je tako napunjen bio priključen već neko vrijeme. Jednostavno ste zaboravili da ga isključite. Punjenje već napunjenog telefona je veoma loše za bateriju. 

Vaš telefon ne treba dopunjavati do 100 posto

Baterija na vašem telefonu ne mora biti napunjena 100 posto. To je zapravo vrlo štetno. Idealno je da bude napunjen 80 posto - 85 posto.

Koristite svaku priliku da dopunite telefon

Ovo pravilo je usko povezano s prethodnim. Kad radite nešto na telefonu što brzo troši bateriju, priključite telefon na punjač. Nemojte čekati da vas telefon upozori da je baterija prazna.

Izbjegavajte pregrijavanje

Baterije su izuzetno osjetljive na toplotu, nemojte ih držati blizu izvora toplote. Za pojedine modele poželjno je skinuti masku sa zadnje strane kada punite telefon, da se baterija ne zagrijava.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije