Futuristički model: Predstavljen sklopivi tablet koji može postati i mobitel

Radiosarajevo.ba
Futuristički model: Predstavljen sklopivi tablet koji može postati i mobitel
Prethodnih godina tehnologija, posebno kada je riječ o smatrphoneima, uznapredovala je toliko da je nemoguće predvidjeti šta bi novo moglo iznenaditi svijet, no izneženjeri iz Lenova odlučili su predstaviti jedno takvo iznenađenje.

Riječ je o uređaju koji u isto vrijeme može biti i pametni telefon, ali i tablet, zbog svog savitljivog ekrana, prenosi Mashable.

Kineski tenološki gigant predstavio je Folio, svoj konceptualni uređaj koji je inpresionirao mnoge ljubitelje tehnologije, iako se mnogi ne nadaju njegovom skoro izlasku na tržište.

Inače, 7.8-inčni tablet ima rezoluciju od 1.920 x 1.440, sa Qualcomm Snapdragon 800 procesorom, koji pokreće Android 7.0 Nougat.  Kada ga sklopite na veličinu telefona, on se pretvara u 5.5-inčni uređaj, te tada posjedujete dva ekrana, sa obje strane mobitela.

Lenovo nije jedina kompanija koja razvija ovakav uređaj, te su Samsung i Oppo već ranije najavili razvijanje ovakvih uređaja, a sigurno je da bi oni uvelike promijenili naše viđenje pametne tehnologije današnjice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije