Procurile nove fotografije Sonyjeve gamerske konzole: "Neko će dobiti otkaz"

0
Radiosarajevo.ba
Procurile nove fotografije Sonyjeve gamerske konzole: "Neko će dobiti otkaz"
Foto: Twitter / Nova Sonyjeva gamerska konzola

Nakon što su se ranije ove godine pojavile glasine oko nove konzole koju priprema Sony, krajem maja japanska kompanija te je glasine i potvrdila. Project Q, kako je ime pod kojim se konzola razvija, na tržištu očekujemo krajem godine, a riječ je o uređaju dijagonale ekrana 8 inča rezolucije 1080p.

Treba naglasiti kako ovo nije samostalna ručna konzola na kojoj se mogu pokretati posebne igre (kao npr. PS Vita), već je riječ o uređaju za streaming s PlayStationa 5 putem opcije Remote Play i WiFija.

Sony je prikazao fotografiju ovog uređaja, no ona ne otkriva previše. Kako izgleda hardver, ali i sam ekran kada je uređaj pokrenut saznalo se ovu sedmicu zahvaljujući korisniku Twittera Zuby_Tech koji je na svom profilu objavio fotografije i videozapis uređaja u akciji.

Macron potvrdio mogućnost slanja francuskih trupa u Ukrajinu

Macron potvrdio mogućnost slanja francuskih trupa u Ukrajinu

Njegovi su tvitovi priloženi u tekstu, a prema komentarima napisanim ispod, većina nije oduševljena s onim što su vidjeli.

"Neko će dobiti otkaz", "Izgleda tako loše". "To niko neće kupiti", samo su neki od komentara neimpresioniranih gamera.

Muzika sve skuplja: Spotify podigao cijenu pretplate prvi put u 10 godina

Muzika sve skuplja: Spotify podigao cijenu pretplate prvi put u 10 godina

Video i fotografije otkrivaju veliki ekran postavljen unutar neke vrste Dual Sense kontrolera, a na stranici 9to5 Google posebnu su pažnju stavili na softver koji je baziran na Googleovom Androidu, iako još nije finaliziran.

Što se hardvera tiče, detalji nisu poznati, no najvjerojatnije je riječ o nekoj vrsti Qualcommova čipseta Snapdragon. Iz ove su kompanije još ranije komentirali kako su razgovarali sa Sonyjem o razvoju čipova u kontekstu gamerskog hardvera za Androide, tako da ta informacija nije nikakvo iznenađenje.

Iako je ovo, dakle, prvenstveno uređaj namijenjen streamingu videoigara s posljednje generacije plejke, s Androidom njegov je potencijal puno veći jer bi se na njemu mogle igrati videoigre s Googleova Play Storea za Androide, a uz podršku za cloud gaming, korisnici bi mogli uživati u velikom katalogu igara s cloud servisa.

Trenutno su to samo nagađanja, a kakve će sve biti mogućnosti ove konzole i hoće li se na njoj zaista moći igrati i druge igre pored onih koje se streamaju putem PlayStationa 5, saznat će se tek nakon službenog predstavljanja koje se očekuje krajem godine, piše Zimo Dnevnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije