Elon Musk prelomio: 'Ovo je novi logo Twittera'

2
Radiosarajevo.ba
Elon Musk prelomio: 'Ovo je novi logo Twittera'
Foto: EPA-EFE/ Pixabay / Elon Musk- Twitter

Vlasnik kompanije Twitter Inc, Elon Musk u nedjelju, 23. jula je nagovijestio da će rebrandingom plave ptice u slovo X društvenu mrežu odvesti u novom smjeru, nakon priznanja da se oglašivači sporo vraćaju na platformu.

Promjena, koja se još nije mogla vidjeti u nedjelju poslijepodne, uslijedila je nakon Muskovog nedavnog priznanja da su u odnosu na prethodno razdoblje prihodi od oglašavanja gotovo prepolovljeni. Kao rezultat toga i velikog duga, priljev novca je u minusu, piše Tportal.hr.

"Privremeni logo X će se pojaviti kasnije danas", tvitao je Musk u nedjelju, dodavši da će "X.com" sada voditi na stranicu Twittera. Muskova kompanija X Corp vlasnica je Twittera.

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Milijarder je u postu rekao da želi promijeniti logo Twittera pa je milione svojih pratitelja upitao sviđa li im se ideja promjene osnovnih boja na stranici iz plavog u crno. Objavio je sliku stiliziranog X-a na crnoj pozadini s temom svemira.

"Uskoro ćemo reći zbogom Twitter brendu i postupno, svim pticama", rekao je. Kompanija je najavila da će promjene komentirati kasnije.

Pogledajte novi rebrandirani logo Twittera.

Novi logo Twittera
Foto: Twitter : Novi logo Twittera

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije