Poznato u kojoj zemlji će se boriti Elon Musk i Mark Zuckerberg

1
Hina
Poznato u kojoj zemlji će se boriti Elon Musk i Mark Zuckerberg
Foto: Twitter / Mark Zuckerberg i Elon Musk

Tehnološki milijarder Elon Musk (51), koji traži neko važno historijsko mjesto za borbu protiv drugog tehnološkog bogataša Marka Zuckerberga (39), obratio se za pomoć talijanskoj premijerki Giorgii Meloni.

Musk je danas na svojoj platformi X (bivšem Twitteru) objavio da je razgovarao s Meloni i njezinim ministrom kulture Gennarom Sangiulianom.

"Složili su se u vezi epske lokacije", rekao je Musk ne navodeći o kojem je tačno mjestu riječ.

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Studentici ostalo još 12 mjeseci života: 'Mislila sam da je samo mamurluk...'

Oni koji nagađaju da će dva najbogatija čovjeka na svijetu poput gladijatora odmjeriti snage u Koloseumu trebali bi dvaput razmisliti.

"To se neće dogoditi u Rimu", rekao je Sanguiliano i dodao:

"Razmišljamo kako organizirati taj veliki humanitarni i historijski događaj istovremeno vodeći računa o zaštiti lokacije".

Čini se da različita mišljenja postoje i u vezi toga kamo će otići novac. Talijanski ministar kulture je rekao da će se "golemi iznosi, milioni eura donirati dvjema talijanskim dječjim bolnicama", a Musk je objavio da "sav novac ide ratnim veteranima".

Senzacija je počela kada je Musk 20. juna napisao da je "spreman za borbu u kavezu" sa Zuckerbergom, koji trenira džiju džicu.

Dan poslije je Zuckerberg, koji je na svojoj društvenoj mreži Instagram objavljivao fotografije s mečeva u kojima je pobijedio, zatražio Muska da mu samo "pošalje lokaciju".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije