Ovaj jednostavan trik mogao bi značajno produžiti trajanje baterije na vašem iPhoneu

1
Radiosarajevo.ba
Ovaj jednostavan trik mogao bi značajno produžiti trajanje baterije na vašem iPhoneu
Foto: Radiosarajevo / iPhone

Ima onih kojima baterije nikada nije dosta, iako Appleov iPhone po pravilu ima zavidnu autonomiju, ovaj bi trik za još bolju bateriju mogao usrećiti mnoge.

"Nakon više od deset godina korištenja Android telefona, od ove se jeseni pokušavam vratiti u Apple tabor. Odabrao sam novi iPhone 15 Pro, o kojem ćete sve saznati iz moje recenzije", rekao je Toni Jerković koji recenzira za Smartphonehrvatsku.

Autonomijom iPhonea 15 Pro sam zadovoljan. Punim ga uglavnom noću i to bežično, a u trenutku kada ide na punjač, najčešće ima između 30 i 40 posto kapaciteta. Ima naravno i dana kad ga moram nadopuniti, a to je najčešće jer sam ga opteretio snimanjem 4K i Cinematic videa.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ako ste ipak nezadovoljni baterijom vašeg iPhonea, bilo od nekog iz serije 15 ili ranijih možete isprobati jednostavan trik, koji navodno značajno produžava autonomiju.

TikToker t_sply kaže da ako u Postavkama vašeg iPhonea uključite i prilagodite opciju Reduce White Point, autonomiju možete produžiti primjetno.

Opcija koja produžava vijek baterije

Ako se pitate u čemu je stvar, riječ je o smanjivanju intenziteta svijetlih dijelova ekrana. Negativna nuspojava je što će vam zaslon iPhonea na otvorenom biti slabije čitljiv, ali kako ulazimo u zimu, možda vam neće toliko smetati.

U krajnjem slučaju, ništa vas ne košta probati", objašnjava Toni Jerković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije