Ova videoigra je pojeftinila nakon izlaska i developer vraća razliku u cijeni svim mušterijama

0
Radiosarajevo.ba
Ova videoigra je pojeftinila nakon izlaska i developer vraća razliku u cijeni svim mušterijama
Foto: Youtube / Total War: Pharaoh

Nije ovo bila najbolja godina za ekipu Creative Assembly i njihov serijal Total War. Nakon što im je otkazana pucačina Hyenas, na kojoj su radili više od pet godina, morali su se boriti s teorijama da visokim cijenama kroz Total War projekte nastoje nadoknaditi gubitak od otkazivanja igre drugog žanra. I čini se kako su morali priznati kako je publika u pravu.

U totalno neočekivanom raspletu, svojoj najnovijoj igri Total War: Pharaoh značajno su srezali cijenu – sa 60 eura na 40 (oko 116 na 78 KM). I ne samo to – svima koji su igru platili 60 eura (oko 116 KM) na Steamu vraćaju razliku u cijeni, tj. isplaćuju 20 eura (skoro 39 KM) u Steam Wallet. Štaviše, ono što su za 2024. planirali kao plaćeni DLC sada će biti besplatno ažuriranje svima koji imaju igru.

Do ovog preokreta došlo je nakon što je prodaja Total War: Pharaoha bila dosta slaba, a reakcije na igru uglavnom negativne. Deceniju star Total War: Rome II brojao je na Steamu više aktivnih igrača nego nova igra, što je bio dovoljan pokazatelj da fanovi nisu zadovoljni.

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

"Opet se izvinjavamo za pogrešne korake koje smo učinili. Pogreške u Total Waru su dijeljena odgovornost svih voditelja franšize i mada se možda nekad ne čini tako – slušamo vas.

Znamo da imamo puno posla za odraditi i jedno pismo nije dokaz da će u budućnosti biti bolje. Morat ćete vidjeti promjenu prije nego u nju povjerujete", poručila je Total War ekipa, javlja HCL.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije