PlayStation 5 Pro izlazi sljedeće godine?

0
Radiosarajevo.ba
PlayStation 5 Pro izlazi sljedeće godine?
AA / PlayStation 5 Slim

Nakon što je Sony tokom proteklih mjeseci predstavio dva velika noviteta namijenjena gamerima - ručnu konzolu PS Portal te novu verziju PlayStationa 5 Slim, koja dolazi s odvojivom prostorom za diskove, čini se kako japanska kompanija gamerima priprema još jedno iznenađenje.

Navodi o PlayStationu Pro mrežom su kružile i ranije, a ponovno su se pojavile ove sedmice. Prema njima, Sony trenutno  razvija snažniju konzolu pod kodnim imenom Project Viola koja bi se u prodaji trebala pojaviti tokom sljedeće godine.

S obzirom na to da je model Pro spomenuo i Tom Henderson sa stranice InsideGaming, koji je prvi objavio i informacije o PlayStationu 5 Slim, zaista možemo pretpostaviti da bi se ovi navodi mogle pokazati istinitim.

Pogledajte kako je izgledala sveta arhijerejska liturgija u Sabornoj crkvi u Sarajevu

Pogledajte kako je izgledala sveta arhijerejska liturgija u Sabornoj crkvi u Sarajevu

Također, treba podsjetiti kako je Sony i za prošlu generaciju svoje konzole predstavio verziju Pro. Henderson je malo precizniji s datumima predstavljanja snažnije verzije nove konzole - njeno predstavljanje možemo očekivati u septembru, a početak prodaje u novembru sljedeće godine, taman pred početak praznične prodaje.

Nova verzija konzole trebala bi imati bolji procesor i grafiku, ali prema onome što sada možemo pročitati na internetu, ta poboljšanja neće biti radikalna u odnosu na aktelnu verziju tako da vlasnici PS5 vjerovatno neće ponovno trošiti novac samo kako bi dobili malo bolji uređaj u odnosu na onaj koji već sada posjeduju. Pogotovo što možemo očekivati da će Pro verzija biti još skuplja.

Novi PlayStation rasprodat za samo dva dana

Novi PlayStation rasprodat za samo dva dana

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li i Microsoft krenuti istim putem i predstaviti snažniju verziju Xboxa. Njihova konzola nove generacije već je dostupna u dvije verzije - model Xbox Series S dolazi sa slabijim hardverom, dok model Series X ima bolji hardver, ali naravno, i višu cijenu.

Dok je Sonyju hardver od velike važnosti, Microsoft ima velike planove i na polju gamerskih servisa te žele da njihov Game Pass bude dostupan na što većem broju uređaja.

Uskoro izlazi novi serijal popularne igre God of War?

Uskoro izlazi novi serijal popularne igre God of War?

Izvršni finansijski direktor Xboxa Tim Stuart čak je nedavno spomenuo i mogućnost dostupnosti Game Passa na PlayStationu i Nintendu, ali prvi čovjek gaminga za Microsoft Phil Spencer naknadno je demantovao te informacije.

Što se Nintenda tiče, japanska kompanija također priprema novi hardver, ali prema informacijama koje kruže mrežom, to neće biti nadogradnja aktualne verzije, već potpuno novi model, nasljednik Switcha koji će imati novi dizajn i bolji hardver, javlja Dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije