Otkriveno kada izlazi PlayStation 5 Pro? Evo kakve će promjene imati

0
Radiosarajevo.ba
Otkriveno kada izlazi PlayStation 5 Pro? Evo kakve će promjene imati
Foto: Unsplash / Ilustracija

Već nekoliko mjeseci kruže informacije kako Sony priprema PS5 Pro. Najnovije informacije dolaze od youtubera Moore’s Law is Dead, koji je dobio interni Sonyjev dokument u kojem se navodi solidno povećanje performansi, uz bolji ray tracing.

Informacije su u početku djelovale nerealno, no kasnije ih je potvrdio Tom Henderson s portala Insider Gaming.

Na temelju dokumentacije, PlayStation 5 Pro će biti 45 posto brži u renderiranju videoigara od standardnog PS5 modela. Kada je riječ o performansama, PlayStation 5 Pro će imati 2-3 puta bolje ray tracing performanse, dok će negdje ray tracing performanse biti i do četiri puta veće u odnosu na standardni PlayStation 5.

Radnici ViK-a i u subotu na terenu: U ovim ulicama može doći do prekida u vodosnabdijevanju

Radnici ViK-a i u subotu na terenu: U ovim ulicama može doći do prekida u vodosnabdijevanju

poređenja radi, standardni PlayStation 5 ima 10,28 teraflopsa, dok će PS5 Pro navodno imati 33,5 teraflopsa, što ukazuje na veće brzine i ukupno bolju grafiku u odnosu na standardni model.

Sony će navodno koristiti napredniju upscalling tehnologiju naziva PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR), koja će koristiti umjetnu inteligenciju za povećanje rezolucije, što bi trebalo značiti podršku za 8K rezoluciju.

Prema Hendersonu, devkit modeli konzole otišli su u ruke first party studijima u septembru prošle godine, dok su third party studiji dobili devkit modele u januaru ove godine.

Lansiranje PS5 Pro modela je planirano za praznike 2024. godine, ali postoji mogućnost promjene datuma lansiranja zbog nedostatka igara, javlja PC Chip.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije