Uskoro stiže PlayStation 5 Pro? Ovoliko bi trebao koštati

0
Radiosarajevo.ba
Uskoro stiže PlayStation 5 Pro? Ovoliko bi trebao koštati
AA / PlayStation 5 Slim

Jedva da smo stigli do sredine februara, a već se čini da će biti velika godina za osvježenja konzola. Nintendo se navodno priprema predstaviti svoju drugu generaciju Switcha već sljedećeg mjeseca, a sada čujemo da Sony priprema osvježenje PS5 u sredini ciklusa na vrijeme za praznike.

YouTube kanal Moore’s Law Is Dead (MLID) nedavno je raspravljao o tome i vjeruje da Sony razmišlja o lansiranju PS5 Pro bez disk pogona, u suštini samo digitalne konzole, za 499 dolara (oko 905 KM). Ako je istina, to bi ga učinilo 50 dolara (oko 90 KM) skupljim od postojećeg PS5 Digital Edition.

Sony bi tada mogao spustiti cijenu PS5 Slim na 400 dolara (725 KM) "ako zatreba", rekli su podcasteri.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Još nešto što bi Sony mogao napraviti je da učini postojeći odvojivi disk pogon kompatibilnim s PS5 Pro Digital Edition, što znači da ćete morati kupiti dodatak samo jednom u slučaju nadogradnje sa standardnog Digital na Pro Digital.

Ranije glasine tvrde da će PS5 Pro imati APU izgrađen na 4nm procesu. Navodno će se temeljiti na AMD-ovoj Zen 2 arhitekturi s osam jezgri i isporučivat će se s 56 kompjuterskih jedinica uz 16 GB GDDR6 na 256-bitnoj sabirnici.

Još jedna popularna videoigra dobija filmsku adaptaciju

Još jedna popularna videoigra dobija filmsku adaptaciju

Podcasteri vjeruju da će skok s PS5 na PS5 Pro biti pitomiji od skoka s PS4 na PS4 Pro, ali čini se da ne misle da će biti razočaravajući. Ono što bi mogao učiniti jest omogućiti veći broj slika u sekundi u videoigrama pri istim postavkama ili moći prebaciti neke igre na 4K.

Dvojac se također osvrnuo na glasine o PlayStation ručnom kompjuteru (Vita 2) od ranije ovog mjeseca. Uređaj, koji je za najavljen za dvije godine, navodno će se isporučivati ​​s prilagođenim AMD APU-om, ali u ovom trenutku nije poznato puno više.

MLID vidi dva moguća ishoda: ili će postati ručni uređaj koji može igrati sve PS4 digitalne i smanjene PS5 Pro igre, ili će to možda biti ručna varijanta PlayStationa 6. Bilo koji put bi mogao biti intrigantan, posebno za one koji vole igrati u pokretu, javlja Bajtbox.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije