Osmišljen prvi pametni prezervativ koji možete povezati s mobitelom tokom seksa

Radiosarajevo.ba
Osmišljen prvi pametni prezervativ koji možete povezati s mobitelom tokom seksa
U današnje vrijeme pametni telefoni, satovi, televizori i frižideri postali su svakodnevica i sve više stvari iz našeg okruženja dobija dijelove umjetne inteligencije. U skladu s tim napretkom osmišljen je i prvi pametni prezervativ.

Riječ je o revolucionarnom prezervativu i.Con, proizvodu kompanije British Condoms, koja je osmislila novi djelić tehnologije za pomoć prilikom seksualnog odnosa, prenosi Daily Mail.

Ovaj prezervativ koštat će 80.99 dolara, a vrlo skoro trebao bi ugledati svjetlo dana i pomoći onima koji žele "pametni seks". Kako je objavljeno iz kompanije, revolucionarni prezervativ mjeriti će koliko ste kalorija potrošili tokom seksa, koliko ste bili brzi, koliko je odnos trajao, u kojim pozama ste vodili ljubav, kolika vam je temperatura tijela i slično.

Osim toga, i.Con vam može otkriti i da li imate neku spolno prenosivu bolest, poput klamidije ili sifilisa.

Prototip ovog prezervativa pokazao je da je riječ prstenu, koji se može povezati i sa smartphoneom, što je zabrinulo neke od testnih korisnika koji su iskazali bojazan da bi zbog toga i.Con mogao biti podložan hakerskim napadima.

Iz kompanije ipak dodaju da je ovaj uređaj siguran, ali i to da je otporan na vodu, opremljen nano čipom i Bluetoothom, sa garancijom od godinu dana.

Službeni izlazak i.Cona na tržište očekuje se tokom decembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije