Šteti bateriji / Ako vam je stalo do smartphonea: Isključite Wi-Fi tokom noći

20. 11. 2017. u 09:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ukoliko preko noći ostavljate mobitel spojen na Wi-Fi, odmah biste to trebali prestati raditi - ako vam je stalo do vašeg smartphonea.

Naime, razlog zbog kojeg vaš mobitel ne bi trebao biti spojen na internet dok spavate je veoma logičan - to bespotrebno troši bateriju i nanosi joj trajnu štetu.

Slična stvar je i s Bluetoothom, ako je ta opcija uključena dok je ne koristite, ona vam samo bespotrebno troši bateriju.

Ipak, ako i tokom noći želite biti spojeni na internet, postoji način kako smanjiti štetu za bateriju mobitela. U mobilnim postavkama za Wi-Fi odaberite opciju Napredni Wi-Fi i tamo, ako vam mobitel nudi tu opciju, označite Wi-Fi optimizaciju. To bi trebalo minimizirati potrošnju baterije dok je Wi-Fi uključen.

Postoji i opcija Zadrži Wi-Fi tokom mirovanja, koja će, ako je isključite, osigurati da se vaš mobitel na Wi-Fi spaja samo kad je u upotrebi, piše Whistle Out.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA