Odlazi u historiju: Google Inbox aplikacija se gasi

Radiosarajevo.ba
Odlazi u historiju: Google Inbox aplikacija se gasi
Screenshot / Google+ Inbox

Svi su već čuli da Google+ odlazi u historiju 2. aprila, ali to neće biti jedini Google servis koji će tog dana dočekati svoj kraj. Naime, kompanija je počela da šalje obaveštenja i Inbox korisnicima kako bi im dala do znanja da će i ovaj servis istog dana prestati sa radom.

Oni koji nikada nisu koristili Inbox, propustili su ono što je najbolje u vezi sa Gmail platformom, i sebe lišili uštede vremena i povećane produktivnosti. Ova platforma povećavala je učinak svakog naloga, pa makar samo u pogledu arhiviranja starih mailova, budući da su korisnici dobijali način da rasterete svoj Gmail nalog, te se fokusiraju na stvari koje su im najvažnije.

Oni koji su imali iskustva sa Inbox-om tvrde da je ovaj transformisao način na koji koriste mail, te da je funkcionalniji od klijenata poput Thunderbird-a, Outlook-a i Eudora-e.

Google je još 2018. godine poslao mailove u kojima je korisnike obavestio da je Inbox označen za gašenje tokom 2019. godine, da bi sada proslijedio novu seriju poruka u kojima se kao datum ukidanja servisa navodi 2. april.

Mailovi sadrže i link ka Gmail aplikaciji, što se tumači kao nastojanje kompanije da zadrži Inbox korisnike, te ih motiviše da ponovo izaberu Google mail rješenje, i osigura da se ne odluče za neku od alternativa.

Oni koji budu odlučili da pređu na Gmail neće primijetiti veliku razliku, a zbog toga što je Google mnoge korisne Inbox funkcije već preselio na ovu platformu, a poput Smart Compose i Smart Reply. Ipak, onima koji su zaista voljeli Inbox nedostajaće neke druge opcije, a poput one za uvezivanje mailova, budući da će zajedno sa servisom otići u historiju, piše Ubergizmo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije