Novi strah otključan: Youtuber krenuo da igra videoigrice, iz kontrolera mu počele izlaziti bube

0
Radiosarajevo.ba
Novi strah otključan: Youtuber krenuo da igra videoigrice, iz kontrolera mu počele izlaziti bube
Foto: Screenshot/YouTube / Kolaž/ RyanUkAus /Kontroler i mravi

YouTuber i Twitch streamer RyanUkAus ostavio je ljude širom svijeta da osjećaju svrbež kada je podijelio svoj video prošlog mjeseca, nakon što je sebi dao zadatak da pospremi jedan od svojih stolova.

Kreator sa sjedištem u Australiji obnavlja starinski hardver i imao je mnogo stare tehnologije koja je zauzimala prostor na njegovom stolu, ali jedan Dreamcast kontroler je zaista privukao njegovu pažnju dok je obavljao svoj zadatak.

Ryan je objasnio da nije planirao snimiti video, ali ono što se dogodilo bilo je 'tako bizarno ' da je odlučio da to podijeli.

Zagrebački obavještajac ponovo djeluje u BiH: "Ne treba obraćati pažnju na američka rješenja"

Zagrebački obavještajac ponovo djeluje u BiH: "Ne treba obraćati pažnju na američka rješenja"

Sve je počelo dok je usisavao oko stola, kada je Ryan bio svjedok 'eksplozije mrava' koja je dolazila iz Dreamcast kontrolera. Pokušao je da usisava neke od mrava kako bi situaciju učinio 'upravljivom', ali ubrzo nije imao izbora osim da otvori kontroler kako bi otkrio odakle 'izlivaju'.

Učinivši to, Ryan je otkrio ne samo jednog ili dva, već 'čitavu koloniju' mrava kako hodaju uokolo unutar kontrolera. Igrač je objasnio da sam nije koristio kontroler nakon što ga je prije nekoliko godina dobio u paketu iz Japana.

"Mogu samo da pomislim da je u njemu moglo biti nešto slatko da privuče mrave", rekao je.

Zastrašujuće: Microsoftova umjetna inteligencija nazivala ljude 'robovima'?

Zastrašujuće: Microsoftova umjetna inteligencija nazivala ljude 'robovima'?

Nisu se samo obični mravi naselili u kontroleru, kao što je Ryan objasnio da su i tamo bile neke krilate bube. Nakon što je dobro pogledao koloniju, Ryan je odlučio pokušati spasiti kontroler i preseliti mrave na neko pogodnije mjesto.

Stavio je kontroler u kutiju pored lišća i gledao kako bube počinju odmicati svoja jaja od kontrolera, koji je potom odnio na čišćenje. Iako je priznao da su utori za memorijske kartice na daljinskom upravljaču 'postali skladište za jaja', Ryan je uspio očistiti ljusku i dugmad i ostavio mrave da rade cijelu noć na ploči.

Do jutra je bio 'gotovo besprijekoran', a Ryan je uspio spojiti kontroler na konzolu i ustanoviti da radi bez problema. Iako je kreatorov snimak imao sretan kraj, mnogi gledaoci su bili dobro i zaista užasnuti nakon što su vidjeli kako su se mravi osjećali kao kod kuće, prenosi Unilad.

"Zamislite da igrate Sonic Adventure 2 i gomila mrava počne da izlazi iz vašeg kontrolera", napisao je jedan uznemireni gledalac, dok je drugi dodao: "Novi strah otključan". Drugi nisu mogli odoljeti da se ne našale nad scenom, a jedan je napisao: "Taj kontroler je bio prisluškivan".

Nadamo se da će mravi od sada biti sretni u svom novom domu!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije