Izašao novi Outlast: Gameri dočekali jedan od najuspješnijih horor serijala

0
Radiosarajevo.ba
Izašao novi Outlast: Gameri dočekali jedan od najuspješnijih horor serijala
Foto: Youtube / The Outlast Trials

Skoro sedam godina nakon Outlasta 2 napokon smo dobili novu videoigru iz tog horor serijala.

The Outlast Trials od sada je dostupan u verzijama za PC, PlayStation 4 i 5, Xbox One te Series. Videoigra je u zadnjih godinu dana bila dostupna u early access fazi na PC-ju, a ondje ju je zaigralo 1,6 miliona igrača.

Sveukupno je Outlast kao serijal stigao do 37 miliona igrača, što je impresivna brojka. Ustvari, vjerojatno su izdavači mislili na 37 miliona prodanih primjeraka, što nije isto kao i 37 miliona igrača jer mnogi vjerovatno imaju kupljen i prvi i drugi Outlast.

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

U bilo kojem slučaju, Outlast se uz Dead by Daylight nametnuo kao jedan od najuspješnijih horor serijala zadnje decenije.

Novi The Outlast Trials po prvi put mijenja formulu serijala. Iako se može igrati i samostalno, novost je u ovom dijelu što se preživljavanje užasa može podijeliti i s drugim igračima. Kooperativno igranje podržano je za do četvero igrača, a dobra je vijest da igra podržava crossplay tako da je nebitno na kojoj ju platformi igrate, javlja HCL.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije