Novi nezaustavljivi trend među pametnim telefonima

Radiosarajevo.ba
Novi nezaustavljivi trend među pametnim telefonima

U Honoru smatraju kako su pametni telefoni namijenjeni gamerima nezaustavljivi trend na tržištu, pogotovo među tzv. milenijalcima te će ovakvi uređaji biti u centru njihova istraživanja i razvoja.

Pametni telefoni najpopularnija su platforma za videoigre – svi ih imaju, na online trgovinama aplikacija dostupne su brojne (besplatne) igre, tako da za mnoge više nema potrebe za kupovnom posebnih konzola kada najpopularniju konzolu već imaju u džepu.

Da su igre na mobilnim uređajima sve popularnije, prepoznale su i mobilne kompanije te je tokom protekle godine predstavljeno nekoliko pametnih telefona sa snažnim hardverom koji su namijenjeni upravo ljubiteljima igara.

Asus je tako početkom juna predstavio ROG smartphone s nabrijanom verzijom Snapdragona 845 i 8 GB RAM-a, a prije te kompanije mobilne uređaje namijenjene gamerima predstavili su i Razer i Xiaomi.

Prošlog mjeseca, ali samo za azijsko tržište, telefon za ljubitelje videoigara predstavio je i Honor, a ako je vjerovati predsjedniku odjela te kompanije za azijsko tržište, gamerski telefoni postali su nezaustavljiv trend na tržištu, pogotovo među tzv. milenijalcima te će upravo takvi uređaji biti u centru istraživanja i razvoja ove kompanije u budućnosti.

Honor Play tržište planira osvojiti kombinacijom pristupačne cijene od 300 dolara, odličnog hardvera te tehnologije GPU Turbo koju je razvio Huawei – riječ je softverskom poboljšanju zahvaljujući kojem se povećava učinkovitost grafičke obrade za 60 posto, uz 30 posto manju potrošnju energije.

Prema najavama iz kompanije, ovo je tek prvi u nizu gamerskih telefona za kojima u Honoru, dakle, očekuju veliku potražnju, a osim Honora, na telefonu za ljubitelje videoigara radi i Huawei.

Tržište mobilnih igara od 2007. godine konstantno bilježi dvoznamenkasti rast, a njegova vrijednost ove godine, prema procjenama kompanije Newzoo, iznosit će više od 70 milijardi dolara.

Ove godine apsolutni je hit igra Fortnite, koja je dostupna na Appleovim uređajima, a uskoro će se moći igrati i na Androidima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije