Novi naslov slavnog serijala Call of Duty: Black Ops će biti na Game Passu? Ovo su detalji

0
Radiosarajevo.ba
Novi naslov slavnog serijala Call of Duty: Black Ops će biti na Game Passu? Ovo su detalji
Foto: Printscreen / Call of Duty: Black Ops 6 naslovna

Čini se kako će lansiranje igre Call of Duty: Black Ops 6 na pretplatničku uslugu Game Pass biti potvrđeno i prije nego vidimo samu videoigru.

Pojedini korisnici Game Passa već su dobili obavijest izravno od Xboxa s porukom koja potvrđuje Black Ops 6 kao videoigru koja će kasnije ove godine biti lansirana na pretplati paralelno kad i u prodaju.

E sad, zanimljiviji dio ove priče bit će odgovor na koju tačno Game Pass pretplatu stiže ova igra koja će u redovnoj prodaji koštati 80 eura (156 KM). Brojne su pretpostavke kako će dolazak novog CoD-a na Game Pass podići cijenu te pretplatničke usluge ili možda čak uvesti još jedan rang pretplate.

Volodimir Zelenski u noćnom videoobraćanju naciji priznao: "Stanje je teško"

Volodimir Zelenski u noćnom videoobraćanju naciji priznao: "Stanje je teško"

Bit će interesantno vidjeti hoće li se u Xboxu odmah odlučiti za transparentnost (neka četiri mjeseca prije lansiranja igre) ili će pretplatnike držati u neizvjesnosti prije naknadnog razjašnjavanja kojim će tačno pretplatnicima Black Ops 6 biti dostupan.

Treba naglasiti kao Game Pass tehnički gledano ima tri ranga, Core, standardni i Ultimate. Dok Core po nižoj cijeni nudi tek manji katalog igara (i pristup online multiplayeru), standardni i Ultimate rang imaju donekle istu ponudu igara s tim da Ultimate rang na Xboxu uključuje i igre iz EA Play kataloga koje nisu dostupne u standardnom rangu pretplate… osim na PC-ju, gdje tehnički gledano postoji samo jedan rang pretplate. Za sada.

Službeno, Call of Duty: Black Ops 6 bit će lansiran na Game Pass pretplatu kad i u prodaju. Ne znamo još kad tačno, rečeno je samo da će biti dostupan na PC Game Passu i Xbox Game Passu.

Objavljena je još jedna igrana najava za najavu videoigre, koja uključuje zagonetne brojeve i svjedočanstva stvarnih političara (dakako – odglumljenih). Po svemu sudeći, i pokojni Saddam Hussein imat će ulogu u videoigri, piše HCL.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije