Danas je 25 godina od izlaska videoigre MediEvil 2: Provlači se da bi mogli vidjeti i preradu

0
Radiosarajevo.ba
Danas je 25 godina od izlaska videoigre MediEvil 2: Provlači se da bi mogli vidjeti i preradu
Foto: Printscreen / Naslovna slika MediEvil 2

U originalnom se MediEvilu iz 1998. mogao osjetiti britanski štih, a nastavak iz 2000. dodatno je pojačao taj ugođaj smjestivši radnju u viktorijanski London 1886. godine.

U glavnoj ulozi ponovno se našao nemrtvi vitez Sir Daniel Fortesque koji je morao zaustaviti čarobnjaka Palethorna i njegovog pomagača Jacka Trbosjeka. Srećom, Fortesque je imao svoje pomoćnike u profesoru Kiftu i mumiji Kiyi.

MediEvil 2 uveliko je slijedio formulu svog prethodnika. Bio je to akcijski platformer u kojemu smo se borili protiv kostura, demon, zombija i drugih protivnika. Novost je bila ta što smo na raspolaganju imali modernije oružje poput pištolja i strojnice. Postojala je također i mogućnost brze izmjene između dvaju oružja koje u originalnoj igri nije bilo.

BHmeteo: Nećemo se brzo riješiti vrelina, ali atmosfera neće biti "sterilna"

BHmeteo: Nećemo se brzo riješiti vrelina, ali atmosfera neće biti "sterilna"

Među drugim novitetima istaknula se mehanika postavljanja kosturske glave na ruku kojom se moglo upravljati i zavlačiti u uske prostore. Ta se mehanika najviše koristila za rješavanje zagonetki i potragu za raznim blagom.

MediEvil 2 po izlasku je dobio vrlo dobre ocjene te je osvojio britansku nagradu BAFTA za najbolju konzolašku igru 2000. godine. Nažalost, bio je to i zadnji dio MediEvil serijala. Dvaput je bila oživljena prva igra, ali drugi dio bio je i ostao dostupan jedino na prvom PlayStationu.

Danas se MediEvil 2 može zaigrati na PS4 i PS5 konzolama te se nalazi u sklopu pretplate na PS Plus Premium. Šuška se također da bismo mogli vidjeti i preradu, baš kao i u slučaju originala, ali to u ovom trenutku još uvijek nije potvrđeno, piše HCL.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije