Nova tehnologija omogućava da se prošetate kućom prije gradnje: Pogledajte kako to izgleda

0
Radiosarajevo.ba
Nova tehnologija omogućava da se prošetate kućom prije gradnje: Pogledajte kako to izgleda
Foto: Screenshot/TikTok / Nova tehnologija za arhitekte

Sagraditi kuću iz snova od nule san je mnogih. Ali, čak i kada se za taj pothvat osigura finansiranje, uvijek postoji mogućnost da nakon što građevinci odu nešto ipak ne bude onako kako je zamišljeno.

Na sreću, napredak tehnologije omogućio je da se tome stane na kraj. Danas arhitekti imaju mogućnost proširiti komunikaciju s klijentima na sasvim novi način koji mijenja sve.

Riječ je o programima koji omogućuju puno više od hit 3D vizualizacija prostora. Danas se investitori svojim budućim domom mogu doslovno prošetati koristeći inovativnu podnu projekciju u stvarnoj veličini. I ne samo to.

KCUS obavještava javnost: "Suočeni smo s problemom nedostatka određenih lijekova"

KCUS obavještava javnost: "Suočeni smo s problemom nedostatka određenih lijekova"

Na ovaj način izložene arhitektonske planove mogu mijenjati i prilagođavati svojim potrebama. Nikada nije bilo lakše prije gradnje objekta uočiti, primjerice, da je hodnik preuzak, a kuhinja nepotrebno velika.

Nove tehnologije uveliko utiču na razvoj komunikacije dizajnera interijera s klijentima, kao i proizvođača namještaja po mjeri. Uz prijenosne alate kojima se može pristupiti sa svake lokacije sada investitor može isprobati koje mu opcije najbolje odgovaraju.

Ovo je trik: Provjerite šta sve Google zna o vama

Ovo je trik: Provjerite šta sve Google zna o vama

Rizika od neuklapanja namještaja i teksture poda u prostor više nema. Pogledajte u videu kako je jednostavno naručiti tačno onakvu kuhinju kakvu klijent želi.

@plan.your.space

✨Gary and his family came for a walk through of their beautiful custom home designed by @ev.designsinc! If you know @garykhera he likes to go through everything in detail .. and this was definitely one of the most thorough and fun presentations we had! Best of luck on vour build and we're looking forward to your backyard BBQ's🌭 #PlanYourSpace #InteriorDesign #Architect #KitchenDesign #bchousing #modernhome #Surrey #kitchendesign #bathroomdesign

♬ original sound - Plan Your Space

Inovacije poput ovih gotovo svakodnevno izlaze na tržište i omogućavaju da snovi o savršenom domu, kancelariji, kupaonici ili vrtu postanu stvarnost. Struka ih prihvaća i dodatno razvija, tako da nije previše za očekivati da će u jednom trenutku, i to vjerovatno vrlo ubrzo, postati zlatni standard, piše Baustela.hr.

@zhenjiakeji0

Virtual reality prefabricated case connects virtual and real to create the best kitchen#realhome #decoration #mr #virtualreality

♬ Sunsets (feat. Olivia Lunny) - Nurko

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije